Thursday, October 7, 2010

Update About Muaz (expecially for Yong)


Entry ini khas untuk Yong di Adelaide
Salam Yong, Aimi n Mukhlas
Harap2nyer sentiasa sihat dan dilindungiNya
Kami semua disini Alhamdulillah sihat2 saje
Kecuali anakmu seorang itu yang demam

Keadaan Muaz dah beransur pulih
Cuma kadang2 badan die dedor jer
Malam kelmarin masa 1st day tido ngan Nyah die demam balik
Mujur ler tak teruk sgt
Tapi biler siang jer badan die pon kebah ler
Tapi tuh ler dedor jer badannye

Malam tadi lak bawa die p klinik Putrajaya 
Kebetulan nak bawa Arissa sekali
Masa ondaway nak p klinik tuh badan Muaz naik balik panas
Masa daftar tuh depa tanya dah baper hari demam
Kalau lebih 3 hari kena amik darah
Memang dah lebih pon kan dah 5 hari

Time nak amik darah tuh mujur tak ramai org
Paling kesian tgk keadaan die time tuh
Sedih tol
Ica kata 'Abau angan angis' means 'Abang jangan nangis'
Masa nak amik darah tuh seksanya
Die tak nak bagi kerjesama
Abah yang pegang Muaz

Yang lawaknya dari badan panas demam terus berpeluh2 
Sebab takut nak amik darah kot
Mujur Ayah sampai on time
Dapatler MA tuh amik darah die
Dahtu wait nak jumpa doktor plak
Yang Ica berlari kesana kemari
Macam org tak sakit jer 
Yelah die batuk n selesema jer
Yang Muaz tgk die sengih2 tapi masih takut2 lagi
Dah jumpa doktor semua dapat ubat terus balik
Ayah balik umah Putrajaya

Tadi baru jer tipon Abah
Abah kata Muaz dah tak demam
Malam tadi pon tak demam dah
Badan pon tak dedor dah
Skang nih senang makan ubat
Die tau die dok ngan Atok n Opah
So kena ler independence so sweet

Skang nih kul 1030 pagi
Masa tipon tuh dengor ler sora die
Ape bende ntah dok sembang ngan Mak
Ceria jer sora die
Lega dengor Muaz dah sihat

Harap2 Yong disana lega dengan berita ini
So Aimi camne dah sihat ker
Mukhlas dah ok ker
Rindu plak kat depa
Kem salam kat depa semua eh
Len kali orang anto berita lagi

Assalamualaikum wbt


Last but not least
Dua beradik yang malu2 nak main bersama
Main dari jauh jer heheheeh










3 comments:

ArELeEz said...

bagus kan bloggin' nih sbb buleh inform berita2/p'kembangan kite kat sini dgn yg jauh di perantauan. hidup blogger..! heh3..

Gina said...

Muaz tu demam terkejut sebab Ibu and kakak serta banag tinggalkan die, tak pernah terpisah and then satu lagi demam sebab perubahan cuaca from Adelaide to Malaysia. Sini sejuk and then sampai Malaysia, panas sangat..hope he's okay now

zue said...

areleez : hidup blogger hehehehe

kak gina : tuh ler pasal
demam terkejut n demam rindu
alhamdulillah dah sihat dah skang
makin melasak die