Wednesday, June 29, 2016

Lavender Essential Oils

Assalamualaikum semua
Nih aku nak citer pasal anak teruna aku sorang nih

Jumaat lepas kami p le berbuka posa kat opis laki aku
Tiap2 tahun pas maghrib depa akan agihkan duit raya n bunga api kat anak2 staff
So anak2 aku nih excited le nak main bunga api

Macam besa yang melayan anak2 adalah ayah depa
Ibunya dok kat meja sambung makan hahahaha
Sambil2 tu aku toleh2 gak tengok depa main

Toleh2 ternampak ayahnya dok pangku si Faiq
Maknya dah debor2 nape nih
Sampai kat meja si Faiq tunjuk tangan
Katanya terkena bunga api
Baju melayu yang die pakai kena api n terkoyak sket
Mujur le idak melecur teruk
Terus serik xnak main dah

Pas dah setel depa main bunga api tuh
Kitaorg pon nak p bilik dah
Sampai kat keta aku pon sapu le minyak Lavender Young Living
Masa tu tgn yg terkena api tu dah gelembung n berair
Aku xbagi Faiq usik
Sebab air dari gelembung tu boleh buat ade gelembung lain kalu pecah


Besok pagi tengok gelembung tuh dah surut
Alhamdulillah dengan izinNya cepat sembuh
Sampai harini masih sapu lagi minyak tu
Luka pon dah kering 
Tinggal nak berganti kulit je
Tak sangka cepat betul sembuh

So kalau ade yang berminat boleh wasap awok ye
Kalau rasa xmampu utk beli sebotol
Aku boleh buat blends utk korang
Harga kasih sayang aku bagi
Cuma wasap Zue 0164525081
Untuk rega kasih sayang.



Tuesday, June 28, 2016

Lost World of Tambun

Assalamualaikum semua
Rajin plak aku mengupdate ye
Pasni xtau plak biler nak update hihihi

Awal cuti sekolah haritu aku n family balik kg
Saja nak merasa balik kg time cuti sekolah hahahah
Sebelum tu dah beli tiket Lost World
Beli ngan member opis
Masa tu ade sale 50%
Memang berbaloi2

Kekanak ribena tu biler bgtau nk p mandi kolam memang seronok xingat
Hari2 dok bertanya biler nk blk kg Opah ni
Sabo jele makcik huhuhu
Masuk Lost World kul 1030 pagi kuar kul 5 petang
Kecut2 segala mandi kat sana
Makan pon xheran dah seronok sangat

Moh le layan gambo deme














p/s : wasap Zue 016-4525081 untuk mengetahui lebih promo Young Living Essential Oil



Promosi

Assalamualaikum semua
Just a quick update hihihi

Orang selalu tanya, kalau nak start guna oils macam mana.
Selalunya aku akan tanya nak tackle apa.
Later kalau berkemampuan baru aku seggest PSK.

Dan uols tau tak sekarang sampai 30 Jun,
Young Living Essential Oil akan bagi 10% diskaun sempena event depa kat Salt Lake City last week.




So kalau ade yang berminat boleh wasap iols ye 
Kalau rasa tak mampu kita boleh bincang tengaok macam mana ye
Selamat beroil uols

wasap : Zue - 0164525081




Thursday, June 16, 2016

Young Living Essential Oil


Assalamualaikum semua
Lama agaknya aku menyepi nih
last entry cta pasal Arissa masuk darjah satu
Lani budak tu dah darjah 2 pon hahahaha
Takpe kita tinggalkan pasal kisah tu
Sekarang move on ecewah hahahaha

Korang penah dengar tak pasal Young Living Essential Oil
Aku pon tau melalui blogger Jiey yang ade anak ajaib tu
Aku ni silent reader je
Memang pemalash nak komen2 ni hihihi

Memang menakjubkan kot minyak2 nih
Tengok perkembangan anak die memang memberangsangkan
Memang wow le
Pastu tgk plak blogger Alyyani ni tackle masalah kesihatan family die
Memang kagum giler dowh
Anak2 die memang lebih kurang sebaya anak aku
So masalah macam demam batuk selesema tu memang tak pernah berhenti le
Lagi2 anak2 yang dok kat taska kan

So memandangkan minyak2 ni agak mahal juga reganya
So berkira2 juga nak beli ke idok mulanya
So bulan Feb aku pm le Alyyani kat FB
Tanya pasal minyak untuk tackle batuk n selesema
Sebab masa tu memang teruk jugak tahap batuk anak2 nih
Makan ubat klinik pon still tak ok jugak

Alyyani cadang amik peppermint untuk demam
RC untuk batuk n selesema
Thieves plak untuk elak dari berjangkit dgn kawan2 
Bila total rega 3 jenis minyak ni mak oiiii
Memang aku tak mampu le nak beli weiiii
So Alyyani cadang aku beli Wellness Blend yang die bancuh seniri
Terdiri daripa 5 jenis minyak
Untuk 5ml die jual RM50
Mula2 rasa agak mahal jugak
Tapi demi anak2 kugagahkan jua huhuhu

Dapat je minyak tu terusle minyakkan anak2 nih
Yang paling teruk batuk Afia
Afia nih kena tengok lebih sket biler die batuk
Sebab die pernah warded kena bronchitis
Selalu kalu batuk kompom kena pergi neb

Biler dah try minyak tu Alhamdulillah beransur pulih
Tapi idak le totally sembuh sepenuhnya
Masa nih still makan ubat juga
Cuma tak makan ubat klinik
Makan ubat batuk cap HURIX
Amik masa seminggu juga kot untuk fully recovered
Alhamdulillah dengan izinNya

Label pon dah hilang huhuhu


Tak lama pastu ternampak plak kawan aku Chai guna diffuser Young Living nih
Die nih kawan masa sekolah dulu
Die dok kat Australia
Die cina tapi dah masuk Islam kawen ngan orang Pakistan
Jadi aku pon merisik le pasal minyak nih
Tanya le kalau kat Aussie murah ker 
Die kata sama je sebab nanti takut lagi mahal sebabkan nak pos

Dijadikan cerita Chai ni jugak ler yang soh aku jadi member
Kata die boleh dapat rega murah
Selain guna untuk diri seniri boleh promote kat kengkawan
Aku bab promote2 nih yang malas
Tapi sebelum join tu aku dah beli diffuser n Lemongrass dan RC oil kat sepupu Chai
Aku amik masa 2 bulan jugak kot pikir nak join ke idok
Akhirnya selepas berfikir panjang aku setuju join



pic google source


Pastu bulan Mei Chai approach aku lagi dengan tawaran menarik
Katanya kat Kota Kinabalu ade event Young Living
So sape yang register up to 420pv dapat macam2 gift
Biler aku tgk pon teruja woiii
So masa nih ler aku pon setuju terus jadi member

Nih le yang dibeli n free giftnye
Abaikan model2 tu

So sekarang ni aku dah mula berjinak2 nak menjual minyak2 nih
Aku pon dah buat serum muka
Kalau kome2 berminat boleh ler kalo nak try
Aku bukan le independant distributor macam Jiey n Alyya
Deme udah senior hihihi
Aku baru je nak mula huhuhu

So kalau berminat boleh le wasap ye
016-4525081 (Zue)




















Wednesday, May 27, 2015

Home Pro IOI Mall Putrajaya


Rajin plak mengupdate yer
pasni xtau brape bulan plak nak update hahahaha

Nih pon ntah bilernyer gambo nih
Bawa kekanak p IOI Mall Putrajaya
Ibu n Ayah sangat suka p Home Pro
Sebab dah macam ala2 IKEA kn

Anak teruna sorang nih plak 
Pantang lepa
Suma kerusi n katil habis die panjat
Mengurut dada mak ko dik
Layannnnn