Thursday, July 24, 2014

Salam Aidilfitri


Salam Aidilfitri Untuk Semua
Maaf Zahir dan Batin
Hati-Hati Ketika Memandu
Ingatlah Orang Yang Tersayang
Assalamualaikum



p/s : pic from google






Monday, July 21, 2014

Berbuka Dengan Geng Ayah Plak

Assalamualaikum semua
Hari Sabtu yang lepas family Ibu berbuka kat luar plak
Kali ni berbuka dengan geng2 opis lama Ayah
Memang meriah sebab ramai
Lagipon best sebab semua dah kenal kan

Kami berbuka kat Nasi Arab Damsyik Senawang
Makanan adalah sedap n banyak
Siap ade yang tapau bawa balik ler sebab berlebih

Pas berbuka tuh kami dalam 4 family p lepak kat Dataran Senawang
Kat Dataran tuh ade bazar 
Memang elok le untuk shopping2 hihihi
Tapi sebelum tuh kami lepak kat kedai makan ni
Nama kedai tak tau le plak
Tapi kat cni ade jual sate tulang

Sebabkan dah kenyang so oder je dlm 20 cucuk
Rasanya sedap
Sate nih siap ade tulang die skali 
Rasanya boleh repeat lagi kalu nak mkn





Pas makan tuh jalan2 kat bazar plak
Ica n Pia dapat le sorang satu beg
Boleh ler pakai nak raya nih
Untuk Harraz plak dapat le beli kasut baru
Jadi le shopping sesikit untuk hari raya






Iftar Di Opis Ayah

Assalamualaikum semua
Jumaat lepas Ibu n anak2 ikut Ayah ke opis
Untuk buka posa di opis Ayah
So Jumaat tuh memang Ibu xmasak le utk berbuka hihihi

Balik keje tuh rushing balik umah dulu
Ibu n Ayah siap2 mandi n tukar baju
Budak2 semua ade kat umah Umi
So pas bersiap terus p amik budak2

Sekali Pia n Harraz tak mandi lagi
So Ayah kata xyah mandi sebab dapat bilik
Nanti sampai opis Ayah baru mandikan depa
Hari Jumaat tuh plak memang depa dok umah Umi
Sebab Mak Nab ade kecemasan

Yang Umi n Opah ingat Ibu n Ayah je yang p berbuka
so depa idak le siapkan budak bertuah tuh
Haru betoi
Mujur sempat sampai opis Ayah on time
Sempatle mandikan dpa n siapkan depa

Elok sampai kat tempat makan dah boleh terus berbuka
Gambo makanan xde yer
Almaklum Ibu segan plak nak amik gambo hihihi
Malam tuh budak2 dapat le duit raya n dapat main bunga api
Pas main bunga api Ayah anto kami balik bilik dulu
Ayah plak p terawih
Pas habis terawih kami pon balik ke rumah dengan kekenyangan








Harap maap gambo gelap 
Maklum le hp tak canggih







Friday, July 18, 2014

Pekasam Daging Warisan

Assalamualaikum semua
Korang penah x mkn daging pekasam
Ibu sebelum nih xpenah dgr pon
Yang Ibu tau ikan pekasam adele
Biler dok kat opis baru nih baru tau ade daging pekasam
Opismate Ibu yang jual
100gram bersamaan 1 peket RM7
Tapi kalu beli 3 peket RM20 hihihi


Kalau berminat boleh hubungi alamat dibawah

Danish Food Industries
No.7, Jalan Birai U8/70,
Bukit Jelutong,
40150 Shah Alam, Selangor
0377347571 / 0193049772
Facebook : Pekasam Daging Warisan

Tryla korang
Kompom tak menyesal bak ang....



Pray For Them



Assalamualaikum semua
Rata2 dah mengetahui apa yang terjadi di Gaza
Sejak bertahun2 lamanya
Bumi Palestin tak pernah reda daripada serangan Israel
Yang paling kerap depa serang masa bulan Ramadhan
Israel mesti ingat kalau bulan posa mesti umat Islam lemah
Padahal masa bulan Ramadhan le umat Islam makin kuat
Kita sebagai umat Islam sama2 berdoa untuk kesejahteraan rakyat Palestin
Semoga mereka yang terkorban dapat syahid dibumi bertuah mereka
InsyaAllah


Belum reda lagi kisah dibumi Palestin
Malaysia digemparkan dengan berita kapal terbang terhempas plak
Bukan sebab salah pilot 
Bukan sebab ade kisah politik yang tersirat
Tapi kapal terbang tu dikatakan ditembak oleh puak pemisah
Hancur luluh hati semua ahli keluarga mangsa yang terlibat
Al-Fatihah untuk mereka




p/s : lebih baik kita banyakkan amalan dibulan mulia ini daripada melayan kisah2 yang tak sepatutnya dilayan seperti kisah Kiki Kamarudin. buang masa je beb.