Tuesday, February 24, 2015

Rambut Pacak

Assalamualaikum semua
Nih nak citer pasal anak bujang den sorang nih
Kat umah bukan main lagi hero die nih
Kat sekolah plak cikgu suma suka sakat
Biler dok sakat sememeh ler
Dok nangis 
Padahal hero huhuhu

Ada skali tuh balik dari sekolah tgk rambut die pacak
Amboi kemain sekolah ko dah macam salun yer hihihi
Anyway hero nih suka p sekolah
Macam2 aktiviti ade leh buat
So biler byk aktiviti die pon penat
Balik umah senang jer tido malam
Tak yah nak suruh2 dah

Oklah dah melalut plak
Nak citer pasal rambut pacak je pon
Jom layan gambo jele






Tengok gambo last tu
Dah sememeh sebab kena sakat huhuhu








Tuesday, February 17, 2015

Hari Orientasi Tahun Satu Sekolah Taman U

Assalamualaikum semua
Sepatutnya entry ni up dulu
Giler lupa ler skang ni
Banyak sgt mkn semut kot hihihi

Nih masa Hari Orientasi
Seperti biasa bangun pagi adalah senang
Time ni Ibu je teman Arissa p sekolah
Ayah kena p berarak kat Masjid Besi
Ade sambutan Maulidur Rasul
Afia n Harraz anto umah Anyah soh tengok2kan depa

Sampai2 sekolah terus cek senarai nama
Nak tau masuk kelas mana kan
Sekali nama xde plak dalam senarai
Kena p kat kantin plak
Ade sorang cikgu dah tunggu
So cek kat ctu
Dapat ler masuk kelas mana
Arissa dapat kelas 1 UTM
Pastu anto die kat barisan kelas die










Pastu Ibu Bapa kena p dengar taklimat kat dewan
So Ibu tinggalkan Arissa kat situ
Ibu pesan ikut cikgu
Jangan merayau kelain
Die angguk jer
Masih malu2 ngan kawan2 baru

Ibu pon p dengar taklimat
Pastu Ibu setel bayar yuran semua n isi segala borang
Pastu dapat kupon utk amik buku teks
Masa tengah amik buku teks tuh ternampak ler kelas Arissa
Cikgu bawa melawat kawasan





Tengah2 dok isi borang tu Ayah pon sampai
So isi ler sesama
Ade benda yang Ayah pon kena isi gak
Dah setel suma kami pon p kelas Arissa
Tengok die ok je
Biler nampak kami terus senyum meleret
Biler tak nampak tercari2
Tapi xde le die nangis
Sebab dah biasa p sekolah kan



Nih tempat duduk masa Hari Orientasi
Biler dah mula sekolah meja pon susun cam lain dah
Budak tahun satu pastu ade Minggu Transisi selama 2 minggu
So depa xyah bawa buku sekolah
Masa nih jugak tentukan dok kelas mana
Tapi Arissa stay kat kelas 1 UTM tuh jugak
Arissa happy sangat p sekolah
Moga2 happynya itu berkekalan ler ye
InsyaAllah









Monday, February 16, 2015

Hari Pertama Persekolahan 2015

Assalamualaikum semua
Lambat tol nak update pasal anak sekolah ni
Dah masuk 2 bulan si Arissa sekolah
Ibu baru hegeh2 nak update hihihi

Tahun ni Arissa masuk darjah satu
Feeling seorang Ibu yang anak baru masuk sekolah
Adalah bercampur baur
Nak nangis pon ade
Dah besor rupanya anak Ibu nih hihihi

Tahun nih gak gigih le Ibu bangun pepagi untuk masak
Selalunya breakfast Arissa makan koko crunch je
Ibu just bekalkan die sosej, naget, roti telur atau kadang2 fries
tengok keadaan stok ape yang ade kt umah
Selalu Ibu masak lauk untuk tengahari je
Tapi Arissa kadang2 makan
Kadang2 tak nak makan
Tapi selalunya Ayah yang makan tengahari tuh

P Sekolah Agama plak kadang2 bawa bekal
Itu kalau Ibu yang anto
Kalau Ayah yang anto kompom die bagi duit jer
Tapi biler bagi duit lain plak citernye
Takpe bab nih Ibu cta kat entry yang lain hihihi

Kat Sekolah Kebangsaan ada gak kawan2 lama masa kat taska satu kelas
So tak susah sangat le nak get along
Biler p Sekolah Agama lagi ler seronok
Sebab ramai kawan2 taska yang p kat ctu
Sebab kebanyakan dari dorang transit kat taska lama
Sekolah Agama plak sebelah jer
So senang ler
Arissa pon seronok dapat jumpa kengkawan lama die

So far Alhamdulillah Arissa seronok jer p sekolah
Belum lagi mintak nak ponteng sekolah
Harap2 berkekalan ler sikap rajin p sekolah tuh yer Along
Semoga menjadi orang yang berguna InsyaAllah






Yang ni plak masa kat Sekolah Agama n masa balik dari Sekolah Agama





Alhamdulillah Afia n Harraz pon rajin p sekolah dah
Good Luck untuk anak2 Ibu.















Wednesday, January 28, 2015

Kenduri Tahlil Untuk Abah n Eli


Assalamualaikum semua
Nih plak citer seminggu sebelum Hari Krismas
Mak cadang nak buat kenduri tahlil 100 hari Abah meninggal
Bincang2 suma seminggu sebelum Krismas buat
Sebab time tuh baru suma free

Alih2 Anyah plak xdpt blk
Sebab kn p Gambang ade kursus
Bos die plak xleh toleransi
So p le kome berkursus dlm keadaan sedih huhuhu

Sebelum kejadian kerah tenaga buruh kasar buat keje dulu
Bukan ape pon cuma masukkn barang dlm goodie bag
Dalam goodie bag ade sejadah n surah yasin custom made
Untuk kekanak plak besale bagi cekelat je udah
Kenduri makan tengahari
Order ngan Pak Cik Mat
Katering nih memang sedap
Sebab masa arwah Abah ade dulu asal ade kenduri je mesti Pak Cik Mat yang masak
Masa Ibu kawen pon amek katering die gak







Alhamdulillah selesai kenduri
Tercapai hajat nak wat kenduri n sedekah
Abah n Eli sentiasa dalam ingatan kami
Berbahagialah kalian disamping PenciptaMU
InsyaAllah










Muzium TUDM Sg Besi n Petrosains


Assalamualaikum semua
Ni citer thn lepas gak
Bulan biler xingat gak hihihihi
Opis Ayah ade buat lawatan 
Untuk family bawa anak2 jenjalan masa cuti sekolah
P Muzium TUDM Sg Besi n Petrosains

Mula2 Ayah kata nak naik bas ILKAP kalu ade kosong ler
Tapi sebabkan xde kosong bawa ler keta seniri
Sonok gak p Muzium TUDM nih
Orang yg paling happy mesti le kekanak nih

Masa mula2 smp tuh hujan gak renyai2
Tapi Ibu dah standby bawakan topi sorang satu
So xde le kena hujan sangat














Pas setel kat Muzium TUDM kami terus p KLCC
Nak p Petrosains plak
Walaupon dah byk kali p
Arissa tetap excited nak p lagi




































Pastu makan pon dalam petrosains tuh
Sebab pakej bayor tiket n makan skali
Petang jugak ler baru balik umah
Kekanak tuh memang happy ler