Sunday, July 31, 2011

Hantu Bonceng e@Curve by Astro Life

Assalamualaikum semua
Nih nak citer aktiviti Jumaat lepas
Actually hari Khamis Ibu dapat call
Orang dari Astro Life call Ibu
Tapi guna no hp Ayah
Sebenarnya akaun Astro memang nama Ibu
No tipon jer pakai no Ayah

Sebelum tuh depa ade anto sms kat hp Ayah
Katanya kepada 200 orang pertama yang reply
Akan dapat 2 tiket wayang tgk Hantu Bonceng
Ayah pon reply ler
Tak sangka lak dapat
So hari Jumaat tuh Ibu coti ler jawapnya
Ayah dah memang MC kan

Kami kuar umah dalam kul 11 pagi
Sampai kat sana kami jalan2 dulu
Pastuh teman Ayah p solat Jumaat kat Masjid Ghufran
Kami dok ler dalam keta jer sambil2 camwhore





Pas Ayah sudah solat kami terus p jalan2 kat Tesco n makan
Pastu seberang jalan jer p kat The Curve
Pastuh terus ke e@Curve nak redeem tiket
Masa sampai tuh kami orang yang kedua
Sekali ade potographer lak kat situ
Ibu takde le malu2 alah pon sengih memanjang hehehehe

Time nih Arissa tgh tido dalam stroller
Masa amik tiket tuh die tanya anak akak camne pangku ker
Ibu jawap pangku jele kot
Die tanya nak seat lagi tak
Ibu tanya boleh ker
Die kata boleh so dapat ler 3 tiket hehehehe
Boleh pilih lak nak dok katne
Mula2 die nak bagi kat tgh betul2
Ibu mntk tepi sebab senang kan ade anak kecik

Yang memalukan tuh siap kena intebiu lak pastuh
Mengarut jer Ibu jawap
Lantak ler heheheheh






Citer nih memang kelakar ler
Yang paling tak tahan bespren Zizan dlm citer nih
Dlm citer nih panggil Kunyit tapi memang happening
Masa show tuh Ahmad Idham dok kat blakang kitaorg
Die pengarah pon biler tgk dok gelak besor
Ni kan pulak kami
Pas habis show kami dapat ler bergambor ngan pelakon
Tapi yang dtg cuma Tai (Kunyit) n Lan Komeng (Dani)
Ngan Ahmad Idham pon amik gambo gak



Overall citer nih memang fun ler
Ibu memang suggest tgk ler citer nih
Tak sabar lak nak tunggu tayangan die 31 Ogos nih



Syarikat Produksi: Excellent Pictures Sdn. Bhd.
Judul Filem : Hantu Bonceng
Jenis Filem : Filem Cereka
Durasi : 90 Minit
Bahasa: Bahasa Malaysia
Tarikh Tayangan : 31 Ogos 2011
Lakonan : Zizan Raja Lawak sebagai Amran, Juliana Evans sebagai Ayu, Jue Aziz sebagai Halimaton, Taiyuddin Bakar sebagai Kunyit

Sinopsis Hantu Bonceng (31 Ogos 2011)

Mengisahkan Amran(Zizan) seorang budak Delivery yang sering terlibat dengan perlumbaan motor Drag secara haram. Cerita bermula apabila Amran memenangi satu perlumbaan drag haram dan di beri habuan seorang bohsia (Maya). Bohsia itu telah membonceng motor Amran untuk di bawa ke port. Malang tidak berbau apabila motor Amran telah dilanggar lori semasa keluar simpang.

Bohsia itu mati ditempat kejadian dan Amran telah dikejarkan ke hospital. Hidup Amran mula berubah selepas kejadian tersebut. Setiap malam Amran akan dihantui oleh Bohsia itu. Amran tension dan meminta bantuan kawan karibnya Kunyit (Tai). Mereka bersama telah berikhtiar dengan pelbagai cara untuk menghapuskan badi Amran itu. Tanpa mereka sedari, mereka mula menjadi baik dan mula menghargai kehidupan mereka dan tidak lagi terjebat dengan aktiviti yang tidak sihat itu.

Trailer Filem Hantu Bonceng

video

So enjoy the show 
Berbaloi2 utk ditengok banyak kali... 




Salam Ramadhan


Assalamualaikum semua
Esok umat Islam dah mula berpuasa
Sempena bulan yang mulia ini
Marilah kita bersama2 perbanyakkan amalan kita
InsyaAllah

 




Thursday, July 28, 2011

Akhirnya...

Assalamualaikum semua
Masih ingat tak entry nih
Ala entry yang Ayah tak jadi nak operate buang geraham tuh
Kalau tak ingat Ibu linkkan entry nih 

Hari Ahad lepas Ayah masuk wad pagi
Sebab katanya pepagi Isnin tuh nak operate dah
Sekali Ayah orang yang last skali plak
So kul 1230 tghari baru masuk OT

Ibu lak minggu nih sibuk attend kursus
So tak dapat ler nak teman Ayah
Tapi pas habis klas terus berdesup balik umah
Siap2 barang segala n amik Arissa terus p Hospital Serdang

Ibu sampai Hospital Serdang dalam kul 5 ptg
Masa sampai tuh elok jer Ayah baru masuk wad balik
Kiranya Ayah baru sedar
Keadaan Ayah memang teruk ler
Sebab kesan ubat bius kot
Tapi Ayah tak lama dok hospital
Hari Selasa dah kuar wad dah
So dapat ler MC sampai 2/8 
Seronok ler dok kat umah yer
Tapi terseksa gak menahan sakit

Anyway hari nih Malaysia lawan Singapore kan
Skang nih Ayah dok bersorak kat stadium
Ibu siap pesan dah jangan dok sorak sangat kang bentan
Nanti kalau mengadu sakit jgn harap Ibu nak layan hehehehe



My Cousin's Solumnization

Assalamualaikum semua
Lama betol Ibu tak update blog nih
Almost 2 weeks rasanya
Kemalasan melanda diri
Hari nih ade rajin sket nak update

Nih citer 2 minggu lepas
Kami dapat jemputan kenduri kawen sepupu Ibu
Sepupu Ibu nih baru berumur 16 tahun
Tapi dah ade orang berkenan so mak paknyer on jele

Nikah kat surau kat umahnya
Buat minum petang jer
Sebab kenduri malam tuh kat umah opah sepupu Ibu nih
Kami tak p sebab jauh sangat kat Rawang
Lagi pon malam kan

Actually Acu Ibu nih adik Abah Ibu
Anak die yang no2 nih yang kawen
Agaknya dah tak sekolah so kawenkan aje le
Lakinya dah keje
Kalau tak silap umurnya 24 tahun kot













Kami pon tak tunggu lama
Pas setel semua terus balik umah



Buat Nurul n suami
Semoga tabah menghadapi alam rumahtangga
Buat Acu n Maksu
Semoga ikatan kekeluargaan nih semakin kukuh
InsyaAllah...




Wednesday, July 20, 2011

Chelsea Football Club Tour 2011


Assalamualaikum semua
Esok Malaysia akan menentang Chelsea plak
Hari Isnin lepas Ayah sanggup cuti nak p redeem tiket tuh
Sanggup kumpul kepala newspaper BH
Kumpul sampai 14 hari lak tuh

Pastuh p redeem kat Bangsar
Pepagi buta dah p tuh
Padahal kaunter buka kul 10 pagi
Redha jele sebab Ayah minat sangat

Walaupon Ayah peminat tegar MU
Tapi die tak kisah bukan MU yang main
Janji die dpt tgk bola pon dah cukup
 Dok kumpul 14 keping kepala newspaper tuh
Boleh redeem satu tiket je

Dapat ler pas utk tgk depa training gak
Tapi sebabkan semalam Ayah balik lewat so tak p ler
Tapi esok memang kompom Ayah p tgk bola
Bio ler Ayah dengan minat die hehehehe


 




Wordless Wednesday





Alhamdulillah rezeki anak
Juga rezeki untuk raya...



Sunday, July 17, 2011

Ustaz Aran Imam Muda Musim Pertama

Assalamualaikum semua
Citer nih pon last week gak
Harap maaf diatas kelewatan citer eh
Tapi ade ke orang baca citer Ibu nih hehehehe
Belasah jele

Last week ade ceramah Nilai2 Murni kat opis
Kami panggil Ustaz Aran Imam Muda Musim Pertama
Alahi comel sungguh
Ramai yang p sebab nak tgk die
Bukan nak dengar ceramah die

Ibu pon stay sat jer
Sebab ade kelas nak kena jaga
Biler dah habis ceramah die pon mai unit kami
Sebab nak settle kan pasal bayaran semua
Ibu plak ditugaskan potostat IC n buku akaun die
Tapi idak ler Ibu tgk ade berapa duit die hehehe
Comel gak dak Aran nih
Buat menantu sesuai nih
Tapi Arissa kecik sangat lagi hehehehe




Kalau ade sesapa yang berkenan boleh gak masuk meminang
Aran nih masih bujang n still available