Thursday, December 24, 2009

Fire Drill...

Kelam kabut dibuatnya kitaorg tadi
Tiba2 ade announcement soh semua turun dari bangunan
Dengan kadar segera plak tuh
Lampu tiba2 terpadam

Kami semua blur2 tanya ade ape wei...
Siap tanya nak bawa handbag ker
Mana yg sempat semua bawa handbag
Turun pon dok melenggang macam xde pape yg berlaku
Sabo jele

Dalam 5 minit gtu kot Pegawai Keselamatan datang
Die kata ade rasa gegaran kat bangunan sebelah
Kami kat Unit Latihan dok bangunan lama
So mungkin tak de rasa pape kot

Pastuh Pegawai Keselamatan tuh bagi taklimat
Die kata cuma fire drill jek
Sabo jele
Kami semua mati2 ingat betul2 ade gegaran
Tapi Ibu sempat lagi tangkap gambo kuikuikui
So semua selamat....
Jom layan gambo

Soh buat2 terkejut depa sengih plak

Yang budak 3 orang nih lagi ler seronok plak depa

Tengok tuh dok tersengih lagi

Dok melenggang kangkong

Sian student...

Budak2 nih dah ler ade test...

Tuh jele aktiviti kami pagi2 buta nih.....


Bengang....

BODOS TOS...!!!


Tuesday, December 22, 2009

Malaysia Menang Bola Ler....

Dah lambat sebenarnya nak post entry nih
Orang lain dah berkurun buat entry nih
maklum ler cuti sakan huhuhuhu

Sebenarnya tak sangka pon Malaysia nak menang ye tak
But actually Ibu suka bile kiter menang
Bangga pon ade gak

Ibu sebenarnya bukan minat pon bola
Ayah yang kaki bola sebenarnya
Selalunya Ibu akan sokong pasukan yang lawan dgn pasukan yg Ayah sokong kihkihkih
Ibu memang saje jer suka usik Ayah
Saje jer bagi Ayah bengang

Anyway congrats to Malaysian Football Player
You all did a great job
Well done...

p/s : pasni ramai ler plak pemain bolasepak yg bergelar Datuk kuikuikui


Our Weekends...

Best tol cuti2 Malaysia kan
3 hari cuti memang santak berjalan sungguh
Nak mai keje pon cam malas jer
Nih baru nak citer weekend p mana

Hari Jumaat pagi kami ke K4 setelkan bil semua
Ingat nak beli kamera sekali xde stok n mahal
Kami nak beli kamera murah jer
Ayah kata kat Mines murah
So setel bil semua kami pon terjah Mines
Dah setel beli kamera tuh kami pon balik terus
Bukan tak nak jalan2 tapi Jumaat kan
Ayah kan nak sembahyang Jumaat
Singgah UNITEN sat nak beli lauk
Tak sompek Ibu nak masak huhuhuhu

Cik kak Arissa balik2 terus tido plak
Pas solat Jumaat n makan kami keluar lagi
Kami p terjah Tesco Kajang p beli barang
Kali nih Pak Lang ikut sekali
Pastuh singgah Manjaku Bangi beli susu n diapers Arissa
Masa tgh shopping tuh MakNgah call kata dah sampai umah kami
Sabo jele nak mai tak nak bagitau
Hambik ko kena tunggu kami balik
Sebenarnya Maktok n Paksu Arissa mai dari Sg Petani

Hari Sabtu lagi sakan kami berjalan
Pagi tuh kuar umah dalam kul 10 kot
Kami semua terjah Sogo
Maktok ler yg paling seronok shopping sakan
Ibu cuma beli kasut n baju sket utk Arissa
Ingatkan nak p Muaz kat Jln tar plak pastuh tapi hujan lebat plak
Pas setel semua kami p terjah Mines plak lagi
Sebab Paksu nak beli hp baru
Masa kat cni ade pertunjukan Alvin n The Chipmunks plak
Arissa punya ler seronok tgk maskot2 tuh
Tapi dapat tgkp gambo dari jauh jele

Nih masa kat Sogo

Tengah wait clown buat flower from balloon

Tgh sabo menunggu

Nearly nak siap

Horay dapat balloon
Even tak berapa nak jadi

Nih plak kat Mines

Dapat tgkp gambo dari jauh jer

Jadi ler dari tak dapat

Saja letak Arissa kat cni
tapi die takut sorang2

Dapat naik benda alah nih tak nak turun plak die

Hari Ahad plak kami ke Sogo lagi
Tapi cuma Ibu,Ayah,Arissa n Paksu je
Kami nak tukar belt yg Maktok belikan utk Tokwan
Maktok,Makngah n Paklang p jalan2 kat Shah Alam
Pas ke Sogo kami redah Jln Tar
Bukan nak beli ape pon
Ibu saje nak p beli kain n tudung kat Muaz

Pastuh ingat nak p GM Plaza tapi jauh ler plak
Kami decide nak ke Low Yuat
Sebelum tuh singgah Berjaya Times Square dulu
Nak santap ler dah lapo giler tuh...

Pas makan tgkp2 gambo kat pokok krismas lagi huhuhu
Pastu terus gerak ke Low Yuat
Kat cni tak de aktiviti ape pon
Cuma tgk2 laptop yg berkenan nak tgkp nanti (ade duit ker huhuhu)
Sepanjang kami Terjah Low Yuat Arissa tdo jek
Sian Ayah dok dukung Arissa
Ibu memang surrender ler
Sebab Arissa dah 10.5kg skang nih

Sedangkan Ayah pon lenguh dukung die inikan pulak Ibu
Kami memang tak bawa stroller Arissa
Arissa pon memang tak nak dok dlm tuh


Nih berehat sambil minum cendol kat Jln Tar

Cik Arissa pon sedap jer sedut cendol Ibu

Lunch kat KFC jek

Ingat cik Areleez je ke blh jd duta
Arissa pon boleh ler.... kuikuikui

Arissa melopong tgk byk pokok krismas

Nih kat Berjaya Times Square

Dah rasa mcm kat obersea plak huhuhu


Gambo nih dah macam snow plak

Nih pokok krismas kat tengah2 BTS tuh

Tuh jele yg berlaku sepanjang weekends nih
Byk sgt berjalan kat shopping complex
Seb baik dpt menahan napsu dari menshopping kuikuikui


Thursday, December 17, 2009

Progrees Arissa Selepas Pandai Berjalan...


Tajuk panjang ler pulak...
Tak pe abaikan heheheheh

Nak citer sket pasal cik Arissa nih
Kiranya perkembangan terbaru die ler
Ibu tak penah pon buat milestones macam org lain buat
Sebab Ibu nih femalash lifash hehehehe
Tapi skang nih memang banyak sgt perubahan yg kami boleh nampak pada Arissa

  • Dah cam orang expecially Ibu n Ayah le kan... Kalau kat taska die nak Kak Ain die jer yang amik masa dtg n hantor kat pintu masa balik...Kalau org lain die tak nak expecially Kak Farah die....sebab Farah nih tak jaga die...

  • Dah pandai ler sebut Ibu, walaupon kadang2 die Abu huhuhu jadi ler ade bunyi sket...Kalau Ayah plak die panggil Aaa je kadang2 Yah je ok ler tuh...Kalau kita tanya mana bird cecepat die tunjuk kat luar sebab kat umah kami banyak burung merpati...

  • Dah pandai tadah tangan nak baca doa...Yang selalu Arissa tadah tgn time baca doa makan n doa tido...Tapi yang lawaknya baru baca Bismillahhirrahmanirrahim je terus Amin sabo jele...

  • Yang paling tak tahan sekali pasal kasut...Kalau nampak kasut jer macam nampak pakwe tuh...excited giler nak pakai kasut..Kalau tak ikut kemahuan die mula2 ler nak guling2 cam hindustan...Yang buat klakonyer sampai tido pon nak pakai kasut gak....Ade sekali tuh Ibu nak buka ler kasut die sebab dah tido tapi Arissa blh sedar terus tunjuk kaki die nak pakai kasut balik....Sabo jele...Tapi semalam masa balik sampai kat pintu umah Ibu cakap meh buka kasut terus die duduk tunjuk kasut soh buka...Pandai tol dah paham bahasa...

  • Skang nih kalu Ibu kata alamak jer terus Arissa tepuk kepala dengan dua-dua tangan die...Macam yang selalu Ibu n Ayah buat...

  • Semalam Arissa main lipstik Ibu...Biler dah buka penutup tuh terus die letak kat bibir die macam nak pakai lipstik padahal Ibu tak penah pakai lipstik depan Arissa pon
So setakat tuh jele progress Arissa yang Ibu ingat
Kalau ade lagi Ibu akan citer lagi eh
Untuk mengakhiri citer nih (chewah)
Ibu jaja gambo terbaru cik Damia Arissa




Wednesday, December 16, 2009

Pesta Sukan Kementerian Kewangan ke 35

Nih kira hutang entry Ibu yang terakhir
Bukan nye ape nak dapatkan gambo nih punye ler payah
Sebab mintak ngan Kak Satinah
Ibu kan belum beli kamera baru lagi
Ade sesape nak sponsor ker :)

Pesta Sukan kali nih macam biase ler Ibu masuk game volleyball
Ibu nih tak de ler terer mane pon
Setakat jadi reserved jek
Jadi ler yang penting Ibu dapat bersukan
Pastuh dapat jumpa kawan2 dari cawangan
Yang penting Ibu memang minat sangat ngan volleyball
Dari sekolah memang Ibu dah main
Tapi macam biase Ibu cuma reserved :)
Sebab Ibu nih penakut sket ngn bola
Tapi nak main gak hahahahahaha
Camne tuh...

Pesta sukan nih berlangsung dari 26 Okt - 8 Nov
Selama 2 minggu semua atlet2 dari cawangan seluruh Malaysia turun
Semua berkampung kat INSPEN (tempat keje Ibu le nih)
Memang masa tuh kami semua kena dera ler
Huhuhuhu semua dok sakit2 badan
Yela setahun sekali baru nak training
Sebab atlet semua dari seluruh Malaysia

Sebenarnya training cuma dalam masa seminggu jer
Sebab minggu yang berikutnya dah start game
Memang tak cukup masa training untuk menang
Dapat masuk acara pon jadi ler
Memang happening

Nak citer ape lagi eh
Oh yer team kami kalah....
Ade ler jugak yang menag
Yang masuk final pon ade gak...
Keseluruhan team kami no 6 dari 8 pasukan under Kementerian Kewangan
Ok ler tuh kot.....
Sebab selalunya tak no 2 dari last ataupon yang last sekali heheheheh
Tapi yang menang yang Ibu tau kawad kaki

Jom kiter layan gambo jele


Nih masa opening
Rasanya group brass band nih dari VI



Nih group Bank Negara

Nih group Kastam Diraja Malaysia


Nih group KWSP

Yang kaler kuning tuh group Ibu
Group JPPH





Nih masa friendly ngan sape eh tak ingat ler

Nih selepas kejadian
Selepas kalah hahahahahaha

Kami nih menang gaya jek...



Sebenarnya ade video tapi Ibu malas nak upload skang
Slow giler nih
Nak upload gambo pon lambat
Nanti2 biler senang Ibu upload ler video eh
Enjoy....


Monday, December 14, 2009

Anak Ibu dah pandai jalan....

Sempena hari lahir Ayah pada 5hb Disember dan hari lahir Atuk pada 13hb Disember
Dengan rasminya anak Ibu cik Arissa dah pandai jalan dengan sendirinya
Pada usia 1 tahun 3 bulan
Perasaan Ibu toksah cakap ler
Memang happy sangat
Tak terucap dengan kata-kata

Biler dah pandai melangkah tuh terus nak jalan laju-laju
Sabo jele cik kak nih
Kelako sangat
Walaupon Arissa lambat jalan
Tapi Ibu syukur sangat akhirnya berjalan gak anak Ibu nih
Ish tak tau nak kata pa dah
Jom layan video


video