Wednesday, October 6, 2010

Open House Itu

Salam semua
Skang Ibu nak citer sambungan pas celebrate birthday Arissa
Sebenarnya Ibu tak penah buat lagi open house kat umah
Pastuh belum jemput kengkawan, sedara mara n jiran2 kenduri masuk umah baru
Masa masuk umah baru dulu cuma buat sembahyang jemaah, baca yasin n makan2 among family Ibu jer

Kengkawan pon dah tanya biler nak wat kenduri
Memandangkan masih dlm mood raya
Ibu n Ayah pon jemputler kengkawan, sedara mara n jiran2 ke rumah Sabtu lepas
Tuh pon ade yang terlupa nak jemput
Yang tak dijemput tuh maap ler yer
Bukan tak sudi tapi tak sempat
Lagipon umah kecik jer
Next time kompom akan jemput jugak InsyaAllah

Menu hari Sabtu tuh semua masak sendiri
Ibu siap pinjam lagi periuk besar dari kawan Ibu Iela n Mas (TQ beb)
Juadah yang Ibu masak mee kicap, nasi grg cina (Ayah tolong grgkn), nasi impit n kuah kacang (soh Anyah buat)
Pastuh tahun nih Ibu n Anyah rajin wat kuih raya
Ade ler dalam 5 jenis n kacang jadi ler
Menu tak seberapa sgt pon
Yang penting tetamu puas hati
 Antara juadah yang disediakan
 Air n kuih muih
 Sebelum diterjah
 Nasi impit n kuah kacang
 Mee, bihun, taugeh n sawi celur n sambal kicap
 Kuah kicap
Sup fishball n ketam (ketam dah tenggelam)
 Nasi grg cina hasil tgn Ayah
 Jiran sebelah umah Siti n Romi
 Terselit kat belakang Mas n Pejal
 Orang pertama yang terjah umah Ibu
Tq Siti n Romi
 L-R : Pejal, Marissa, Faz, Mas n Musa
 Ha baru nampak semua
 Birthday girl yang selekeh
Hidung dah ade tanda

 With blogger mamalyna
 Us again n her hubby dibelakang
 Mak Ngah Arissan family Cumi
 Ayah's friends
 Again Ayah's friend
Ade lak terselit Arissa kat ctu
 With mamalyna's daughter the cheeky Lyna
 Family Cumi
 Gelap ler plak gambo nih


Arissa nih tak berenti2 makan
Pastuh minum lak air ais
Last sekali kena selesema
Sabo jele

Tq kepada kengkawan, sedara mara n jiran2 yang sudi hadir keumah kecik Ibu
Maap juga kepada yang tak dijemut
Bukan tak sudi tapi kelupaan
InsyaAllah akan jemput semua next time
Sebenarnya ade ramai lagi yang dtg pastuh
Tapi paham2 jele
Dah kelam kabut lupa nak amik gambo
Itu jele citer open house Ibu
TQ again  









2 comments:

::Mamalyna:: said...

yeaaa.... zue dah upload gambo... tumpang copy boleh, ehhehhe

zue said...

boleh takde hal
nanti aku upload dlm fb ler
aku tak reti nak remove protection gambo nih hehehehehe