Sunday, May 30, 2010

Kembali Seperti Biasa

Salam untuk semua
Setelah 2 minggu Ibu dapat MC
Esok Ibu akan kembali bekerja
Rutin harian akan berjalan seperti biasa
Arissa pon esok last day kat Taska Generasi
Mulai hari Selasa Arissa akan dok umah babysitter
Tadi dah beli sket jajan nak bawak p taska
Tak sempat nak beli kek ke hapa
Jadi ler kot untuk budak2 kan

Ayah plak belum baik lagi matanya
Skang nih menderita sakit gigi plak hehehee
Kesian....
So esok dah keje balik yer
Banyak keje yang tertangguh tak buat lagi
Harap2 boleh setel sebelum waktunya
Adios




Friday, May 28, 2010

Sakit Mata Lagi Ker

Selamat bercuti kepada semua
Hari nih kan perayaan Hari Wesak
Sempena cuti nih Ibu amik peluang balik kg
Lani Ibu kat Ipoh
Kg Ibu ler hehehehe
Esok ade kenduri kawen
Kenduri Cik Dilla
Tapi kesian kat cik mek nih
Disaat2 nak kenduri demam plak n kena masuk wad plak
Mujur hari nih dah kuar dari wad
Semoga cepat sembuh eh
Esok kami sekeluarga akan serbu Dewan UMNO tuh
Perkembangan mata Ibu plak
Alhamdulillah mata Ibu dah recovered sepenuhnya
Selepas kena buang selaput tuh memang rasa lega sgt
Pandangan Ibu pon dah kembali pulih
Tapi memang azab ler masa nak buang selaput tuh
Bila ingat balik ishhhh ngeri beb
Skang nih Ayah plak tak baik lagi dari sakit mata
Dah masuk minggu kedua nih
Ibu saje jer gempak Ayah ntah2 nanti kena buang selaput kot hehehehe
Ayah dengo memang seram hahahaha
Harap2 mata Ayah pon cepat baiklah
Arissa plak macam biasa dengan peel dia
Nak kena ikut cakap die jer
Yang rajin melayan Ayah ler
Ibu mula2 ok ler dah ngengada sangat memang nak kena jer hehehehe
Hari Isnin last day Arissa kat Taska Generasi
Ingat nak buat farewell sket kat Arissa
Tapi tgklah camne kalau sempat
Kalau hari Ahad nih balik KL awal boleh p cari something utk farewell Arissa
Kalau lambat tak dapek den nak nolong heheheh

So itu jele kot perkembangan sakit mata kami nih
Lately Ibu memang malas nak letak gambo
Nak update nih pon kena curi2 masa
Sebab Arissa lani manja terlebih

Kepada kawan2 yang mendoakan kesihatan Ibu
Ibu ucapkan jutaan terima kasih
Hanya ALLAH SWT sahaja yang dapat membalasnya
Amin





Tuesday, May 25, 2010

Update Sakit Mata

Pukul 3ptg tadi Ibu ade appoinment kat hospital Putrajaya
So bergegas ler Ibu Ayah n Arissa ke sana
Takut giler nih
Takut sakit cam semalam
Biler dah masuk Dr tanya camne hari nih
Ibu cakap better dari sebelum nih
Dah kurang sakit sikit
Dr tgk mata Ibu pon much better than yesterday
So Dr kata nak buang ade sikit lagi selaput dlm mata kanan
Ibu dah kecut perut dah
Seb baik sikit jer
Yang belah kiri pon swipe sekali jer
So hari nih keseluruhannya mata Ibu dah ok
Cuma masih merah lagi lah
Next appoinment Khamis depan lak
Ibu tanya kalau ler Isnin nih tak ok lagi camne
Dr soh Ibu p klinik jer
Ok lah tuh
Cik Arissa nih tak p skul hari nih
Bukan sebab saja tak nak anto
Tapi taska Arissa tutup start hari nih
Sebab ade budak yang kena sakit kaki tangan dan mulut
Adoihai macam2 hal biler hari2 terakhir persekolahan Arissa nih

Sebelum nih masa kat Perbadanan sebab Arissa masuk wad kena demam tarik
Kali nih pulak ade budak yg kena sakit kaki tangan dan mulut
Cikgu Arissa mintak anto gak die hari Isnin nih untuk kali terakhir
Tengoklah camne nanti kan
Ibu pon ingat memang nak wat farewell die
Tapi tgklah camne

So pasni Arissa akan duduk umah Mak Nab pulak
No more taska lagi
Hantar taska pon mungkin masa umur 4 thn nanti kot
Harap2 Arissa serasi ler ngan Mak Nab
 
So itu jele perkembangan sakit mata Ibu nih
Nanti Ibu update lagi lah... 





Mataku Sakit Lagi....

Hari nih dah masuk minggu kedua Ibu sakit mata
Aoi seksanya toksah cakap ler
Agaknyer sakit beranak takde ler berpanjangan macam nih kot
Terseksa pandangan nih
Memang tak selesa giler

So semalam p lagi klinik nak sambung MC
Sekali Dr klinik soh refer pakar kat hospital
Katanya dah ade selaput dalam mata nih
Nak kena buang hari tuh juga
So Dr buat refer letter n off we go to the hospital
Actually Ayah pon dah berjngkit sakit mata

Sebelum p tuh Dr siap tanya dtg naik ape, sedang peknen ker 
Ibu cakap dtg ngn Ayah n tak peknen pon
Dr kata takut ubat akan efek kat kandungan jer
Yang Ibu pelik teruk sgt ker nak buang selaput nih sampai tanya dtg ngan sape
Pastuh Dr kata MC nanti Dr kat hospital akan bagi
Sebab mungkin akan lama lagi
Owh kenapa eh......

Biler dah sampai hospital Ibu p daftar semua
Ingatkan nak makan ler kat kafe die sekali tutup plak
Sebab tak ikut standard kebersihan
Sbao jele kafe hospital tak bersih huhuhu
Sekali misi panggil Ibu 
Cuma buat eye test jer 
Pastuh die soh tunggu

Tak lama pastuh Dr panggil Ibu masuk
Die tgk mata Ibu katanya banyak selaput
So Dr titik ubat dlm mata n soh Ibu duduk kat kerusi yg macam nak test mata tuh
Sekali Dr kuarkan cotton bud
Dr soh Ibu pandang atas 
Ibu buat jer apa Dr soh

Biler cotton bud tuh masuk dlm mata Ibu nih YA ALLAH
Sakit nyer,menggigil Ibu rasa, perut pon rasa semacam jer
Memang sakit giler
Ibu menangis masa tuh
Dah lah lama tuh baru sebelah kanan dulu
Biler nak buat belah kiri Ibu dah pening2 dah
Tapi Ibu tahan tak jerit sebab malu
Sampai meleleh darah kuar dari mata
YA ALLAH seb baik bukan Arissa yang kena
Kalau tak, tak tau camner
Sian kat die

Pas dah siap tuh Ibu pon kuar cari Ayah
Tak jumpa plak Ayah sebab Ibu pon tak nampak sangat
Ibu call Ayah cakap Ayah ade kat depan pintu masuk tadi
Lor kenapa tak nampak
Ibu wait Ayah nak amik ubat kat farmasi
Ibu cakap kat Ayah patut ler Dr kat klinik tadi tanya dtg ngan sape
Rupanye sebab nih ler
Memang pastuh Ibu tak berapa nampak sangat
Tapi yang bagusnyer Ibu rasa kurang sakit kat kelopak mata

So Ibu pon dapat ler MC sampai hari Khamis nih
Ayah plak dapat MC sampai hari Rabu jer
Tapi petang nih kena p hospital lagi
Agaknyer Dr nak buat ape lagi kat mata Ibu eh
Takutnyer.....








Friday, May 21, 2010

Alahai Arissa

Skang nih Arissa sedang lena
Pagi tadi bangun kul 9 pagi
Lani kul 3 ptg baru nak tido
Tuh pon selepas die mengarut macam2
Hari nih memang Ibu stress sgt ngan Arissa
Mata Ibu nih dah ler sakit 
Berdenyut2 plak tuh sakitnya
Tak boleh buka luas2 plak mata nih
Yang si Arissa nih macam2 hal lak die

Geram toksah cakap ler
Asyik nak merengek jer
Nak kata demam ker takde ler plak
Cek temperature semua ok
Saja nak bagi Ibu marah die
Ibu kat dapur masak die kat depan tv boleh menangis cari Ibu
Sakit telinga dengar die merengek tau
Sekali Ibu nak tukarkan pampers die
Arissa nih boleh tak nak plak pakai pampers
Ibu geram pok sikit punggung die
Terus merajuk cik kak nih pampers memang tak nak pakai
Menangis beria2 sampai tak nak pandang muka Ibu nih

Ibu pujuk2 bukakan laptop citer Shrek 2
Bru ler senyap n nak pakai pampers
Sekali tgh tengok citer tuh
Arissa tertendang plak mata kiri Ibu nih
Adoi sakitnye toksah cakap ler
Sampai Ibu menangis ler
Yang lawaknye Arissa tgk Ibu nangis die pon nangis sama
Sabo jele

Nih biler tgk Arissa tido timbul simpati plak
Yela tadi Ibu pok n marah die
Ibu tak henti2 menangis nih menyesal pok Arissa
Kiss die pon tak henti2 dari tadi
Ibu bukan apa mungkin sebab stress sakit mata tak baik2 lagi nih
Cuma Ibu nak Arissa tau
Ibu sayang sgt Arissa
Ibu memang tak boleh kehilangan Arissa
Jangan nakal2 yer sayang








Sakit Mata Lagi

Hari nih Ibu MC lagi
Kiranya seminggu direct Ibu tak p keje
Nih lah bahananya kalau sakit mata
Best memang best dok umah layan si kecik nih
Yang tak bestnya sebab sakit n tak selesa

Biler Ibu bangun pagi jer rasa ade perubahan kat mata nih
Tapi bukan perybahan yang nak baik
Perubahan nya mata Ibu makin teruk
Makin bengkak n berair
Yang paling tak best makin sepet mata Ibu nih yang sedia sepet
Huhuhuhuhu
 Teruknya muka Ibu

Mujurlah Arissa dah fully recovered
Cuma skang nih takut berjangkit balik jer dari Ibu
Yelah cik kak nih skang bukan main manjanyer
Sampai Ibu nak p kencing pon nak ikut
Sabo jele
Disebabkan sakit mata nih
Ibu terpaksalah pakai spek mata hitam
Sebelum nih pinjam Ayah punya jer
Ibu memang takde spek mata hitam
Memang tak suka pakai pon
Sebab Ibu kan pakai spek
Kalau nak pakai spek mata hitam kena yang ade power punya gak

So hari Isnin tuh pas p hospital kami terus p Tesco Kajang
Nak beli spek mata hitam untuk Ibu ler
Terpaksa gak pakai tak nak bagi jangkit kat orang lagi
Beli pon yang murah jer
Yang xde brand pon
Ibu amik yang paling murah RM9.90 jer hehehehe
Sekali balik umah tgk ade cap plak kat tepi tuh
Sekali COACH ler plak
Adoi lantaklah Ibu bukan kisah sgt pon
So pagi nih Ibu tgk kelopak mata Ibu dah makin bengkak
Rasa tak selesa sgt
Nak buka mata pon susah
Sampai kena basuh mata baru boleh buka lah
Biler lah seksaan sakit mata nih nak berakhir eh
 Nih pic pagi nih

Sepet giler mata Ibu
Nampak mcm muka pon sembab gak
Huhuhuhu

Last sekali jom layan gambo anak dara masa sakit mata
Nih masa breakfast kat McD
 




Tuesday, May 18, 2010

Cuti Ker MC Ker

Pagi semalam Ibu p keje macam biase
Yelah nak uruskan kursus minggu nih
Pastuh buat persediaan utk kursus minggu depan lak
P keje pon merempit jer
Sebab Ayah nak bawa Arissa p klinik lagi

Dah setel semua keje kat opis Ibu pon merempit ke klinik gak
P klinik Putrajaya ler
Yela Putrajaya di hatiku (mcm ITM lak hehehehe)
Sampai kat kaunter no dapat no 2300
Time tuh 2996 wah lega tak yah wait lama
Sekali kat triage lak q pjg giler
Ayah soh mintak masuk sekali jumpa dr ngan Arissa
Ibu pon p ler tny kat triage tuh boleh ker
Die kata boleh fwdkan tapi kena tny dr
Time tuh emang nak sampai gilira Arissa pon

Biler dr panggil masuk Ibu ckp kat dr boleh check dua2 tak
Dr kata boleh lega rasanya
Sekali cek mata Arissa ade sikit lagi merah
Terus dr buat surat refer kat hospital lak
Cek mata Ibu plak terus dapat MC 3 hari sampai hari Rabu
Pastuh dapat ubat titik dlm mata
Dr kata kalau tak baik gak pas 3 hari p klinik lagi
Pas setel amik ubat semua p ler Hospital Putrajaya lak
Dah daftar semua wait kat kaunter oftalmologi (klinik mata ler hehehehe)
Wait dlm 10 minit gtu kot misi panggil
Sekali misi kata Dr ade patient sampai kul 1
Dr soh dtg blk kul 230pm lak
So time tuh pon dah kul 12 apalagi makan ler
Makan kat kantin hospital jer
 Pastuh balik umah
So petang tuh g lagi klinik
Biler jumpa Dr die kata mata Arissa dah ok dah
Takde selaput ker ape
Cuma continue boh ubat titik tuh
Alhamdulillah lega rasanya
Cuma Ibu takleh dok dekat2 ngan Arissa ler
Tapi budak kecik nih bukan nak berenggang langsung
Kalau boleh nak masuk dlm perut balik jer heheheheh
Sepanjang Ibu MC nih Arissa pon cuti tak p taska
Seronok tak ingat budak kecik nih
Kalau Ibu tanya nak g school tak
Kompom die jawap noooo
No die punyalah pjg
Sabo jele dak kecik nih
Pasni harap2 jgn ler ade sakit lagi eh
Semoga sihat sentiasa
Biar Ibu yang sakit takpe
Asalkan Arissa membesar dengan sihat





Monday, May 17, 2010

My Eyes Is Getting Worse

Pagi nih bgn pagi dengan taik mata penuh kat mata
Rasa berdenyut2 jer mata nih
Mata belah kiri pon rasa gak sakit
Ade gak taik mata
Sah ler dah jangkit kat dua2 skali nih

Ibu tgk kat cermin memang teruk giler dah mata nih
Tapi Ibu kena p ofis gak hari nih
Nak setelkan dulu pasal kursus minggu nih n minggu depan
Tadi masa solat Subuh pon terasa sakit dah
Paling teruk masa nak sujud ler
Macam nak terkeluar biji mata nih
Seb baik Arissa getting better
Cuma Ayah nak bawa p klinik lagi
Nak pastikan takde selaput dlm mata Arissa
Oklah cukuplah kot merepek
Mata pon sakit
Ibu pon nak bersiap2 p keje nih
Merempit jele hari nih
Coz Ayah nak bawa Arissa p klinik
Adios....






Saturday, May 15, 2010

Oh No....

Ibu pulak dah kena sakit mata nih
Jangkit dari Arissa ler nih
Tapi sian kat Arissa getting worse plak
Mujur mata Ibu tak teruk sangat
Tapi biler tunduk tuh memang berdenyut jer ler
Rasa macam ade pasir jer dalam mata nih
Esok mungkin nak p klinik semula
Ibu pon nak amik ubat
Dah la Putrajaya lani meriah
Ade Jom Heboh n Karnival Belia
Harap maaf ler Zue anda dilarang sama sekali ketempat awam
huhuhuhu
p/s:selalu kalau sakit mata dapat mc kan hehehehe





Friday, May 14, 2010

Sakit Mata Lagi

Hari nih dah masuk hari ke3 Arissa sakit mata
Hari nih Ibu plak EL jaga cik kak nih
Semalam turn Ayah jaga die
Yang klakonyer bangun2 pagi terus mencari Ibu
Ayah kata habis satu umah Arissa tawaf
Biler tak jumpa melalak ler cik kak nih
Ayah mandikan pon melalak gakPas mandi baru mood Arissa ok
Sabo jele ngan Arissa nih
Skang nih susah tol nak berenggang ngan Ibu
Ops dah tersasar dari landasan plak
Nak citer pasal sakit mata kan hehehehe

Semalam Ayah tulis status FB die kena jaga Arissa sebab sakit mata
Sekali kawan Ayah kata anak die pon sakit mata gak
Dari Jumaat lepas lagi
Anak die Irfan pon satu taska ngan Arissa
Dua kali p klinik
Last2 kena refer kat pakar
Doktor kata ada selaput dalam mata
Adoi sian tol kat budak2 nih
Memang sah sah budak2 nih jangkit dari taska nih
Ade le parents yang tak prihatin anto gak anak die p taska nih
Geram jer biler tau gni

Ibu bukan tak leh cuti
Tapi minggu depan n minggu seterusnya ade kursus
Banyak benda tak siap lagi nih
Mujur kursus untuk minggu depan dah setel semua
Cuma tinggal nak print senarai nama jek
Hopefully janganlah sakit mata Arissa nih melarat

Kalaulah tak ok gak terpaksa ler import Opah n Atuk dari kg
Nak mintak tolong jagakan Arissa
Adoiyai dah menyusahkan depa plak
Tapi nak wat camne terpaksa
Harap2 mata Arissa sembuhlah by this week
Hopefully....
 



Thursday, May 13, 2010

Ragam Arissa

Siapa nama Damia Arissa
Sya (smbl angkat tgn hehehehe)
Abaikan Ibu die yang gemuk kat belakang tuh
Tengoklah gelagat Arissa nih
Picture taken yesterday
Nih masa kat klinik
Time nih baru keluar dari bilik doktor
Nak p amik ubat kat farmasi

Tengoklah betapa tingginyer tangan cik kak nih
Arissa nih satu perangai die kedekut ngan orang barang2 die
Even ngan Ibu n Ayah pon die tak bagi pegang botol air die tuh
Semua die nak buat sendiri
Kalau ler kita nak tolong pegangkan siap ler kena marah ngan Arissa
Yang selalu kena pok Ayah ler
Sebab Ayah selalu menyakat die
Garang tak hingat cik kak nih

Semalam Arissa sakit mata
Masa hari Selasa Ibu amik kat taska dah nampak mata die macam lain jer
Ibu ingat Arissa baru pas nangis
Malam tuh tgk mata die dok berair jer
Pagi semalam tgk dah bengkak plak
So pagi2 off we go to clinic
Doktor cakap memang sakit mata
Tapi baru nak mula lah
Tuh sebab tak de taik mata sgt

Pas amik ubat kami pon balik umah
So Ibu pon terpaksa ler el jaga Arissa
Kalau p taska kang takut berjangkit kat anak org lain lak
Pagi nih tgk mata Arissa masih bengkak lagi
Hari nih turn Ayah plak jaga Arissa
Hope Arissa cepat2 sembuh eh
Jangan noty2 masa tinggal ngan Ayah tau
Be a good girl ya
Miss u dear
p/s:best tol cuti semalam dapat golek2 ngan Arissa atas katil sambil tengok Barney....


Selamat Hari Lahir Mak

Semalam bertarikh 12.05.2010 adalah hari lahir Mak tersayang
Tak ada sambutan pon yang kami buat
Cuma call n ucapkan Selamat Hari Lahir jer
Yela Mak Ibu kat Ipoh
Kami semua kat KL nih ha
Wesak Day nih kami semua nak balik kg
Nak celebrate birthday Mak kat sana ler
Cucu sulung Mak pon beria jer nak belikan kek harijadi hehehehe
Selamat Hari Lahir yang ke60 untuk Mak
Semoga Mak panjang umur dan dimurahkan rezeki
Semoga Mak mendapat kebahagiaan bersama dengan Abah
Almost 36 years depa dah kawen
Tak ada hadiah yang lebih bermakna dari kasih sayang Mak
Mak we really love u
L-R : Yob, Mak, Muaz, Yong, Nyah, Abah
Front : Aimi, Mukhlas, Arissa n Ibu
Mak 12.05.1950

Owh baru perasan gambo nih tak cukup korum
Anyway Selamat Hari Lahir Mak
Kami semua sayangkan Mak...


Tuesday, May 11, 2010

DaripadaNya Kita Datang, KepadaNya Kita Kembali

Malam tadi dapat call dari Abah Ibu guna phone umah
Ibu call balik tapi tak dapat
Ibu call hp Abah lak tapi Mak yang angkat
Tanya lah kenapa kan
Mak bagitau jiran kami Opah Nab baru jer meninggal
Time tuh baru kul 930 kot
Die meninggal dalam kul 9 mlm
Terkejut sgt dengor
Sebab die tak penah lak terlantar sakit
Mak citer die demam dari hari Sabtu lepas
Bawa p klinik semua siap amik darah lagi
Takut kena denggi 
Tapi result darah tak menunjukkan ada denggi pon

Mak citer pagi semalam Mak p tgk die kat umah
Masa tuh anak die nak bawa p specialist amik darah 
Die ajak Mak ikut sekali
Mujurlah Mak Ibu ikut
Kalau tak mesti ralat
Malam tadi plak memang kena p amik darah lagi
Tapi die pon dah tak larat sgt nak jalan
So anak2 die panggil ambulans
Tak sempat ambulans sampai die dah pergi dulu

Paramedik cuma dtg mengesahkan kematian die jer
Sedih tol dengar Mak Ibu citer
Mak kata berkurang lagi kawan die
Nak buat camne kan dah sampai ajal die
Kami semua pon terkilan gak tak dapat jumpa die
Kami pon dah lama tak balik kg
Memang rindu kat Opah Nab nih

Setiap kali kami balik kg die mesti jenguk
Tanya khabar n mesti nak usik2 anak kami
Sedihnya biler ingat kat die
Hanya doa mengiringi pemergianmu
Semoga ditempatkan bersama orang2 yang beriman

AL-FATIHAH




Happy Birthday Mak Ngah

Selamat Hari Lahir untuk adik ipar Ibu @ Mak Ngah Arissa
Actually birthday 09.05.2010
Tapi Ibu pon tak tgk blog masa weekend so Ibu pon terlupa
Malam tadi nak update story Arissa baru ternampak
So Atul Selamat Hari Lahir
Cepat2 ler kawen
Arissa nak kawan hehehe
Mak Ngah Arissa nih still available tau
Sesapa yang berkenan sila anto resume kat Ibu eh
Saedatul Akhzarina bt Md Akhir
09.05.1983



Monday, May 10, 2010

Dapat kad

Petang tadi Ibu amik Arissa macam biasa
Hari plak dah gelap macam nak hujan jer
Sampai jer depan taska dah nampak Arissa
Arissa pon dah nampak Ibu
So kelam kabut die nak kuar dari taska

Ibu nampak sesuatu kat tangan Arissa
Ingatkan biskut ker hapa
Sekali dari jauh dah dengar Arissa kata nah nah
Kompom Arissa nak bagi Ibu nih

Sampai jer depan Arissa die pon hulur satu kad utk Ibu
Owh terharunyer tgk
Arissa bagi Mother's Day Card
Nak nangis pon ade
Tapi tahan ler sebab ramai ade kat situ hehehe

Walaupon bukan Arissa yang tulis tapi cikgu die
Ibu rasa Arissa pon main peranan gak dlm menghasilkan kad tuh
Anyway tq my dear
Ibu really appreciate it
I love u till the end of time

Jom tgk kad yang Arissa bagi kat Ibu





Exam oh Exam

Petang nih Ibu ade exam PTK
Tapi satu pon Ibu tak study nih
Camne nih tulun....

Weekends kat umah pon tak study gak
Sibuk dok ngemas barang2 nak pindah umah
Dah siap angkut pon p umah tuh
Cuma yang tinggal kain baju n barang2 besar jek
Tv dalam bilik pon dah angkut dah
So malam2 Ibu tak leh online sebab Arissa konker tgk Barney sampai tido
Sabo jele anak Ibu nih
So biler nak study nih
Biler nak dapat aras 4 ntah....



Sunday, May 9, 2010

Selamat Menyambut Hari Ibu

Ibu nak mengambil peluang nih
Nak ucapkan Selamat Hari Ibu
Teristimewa untuk ibu tercinta yang telah melahir dan membesarkan Ibu
Tak terbalas rasanya pengorbanan yang mak curahkan selama nih
Semoga mak akan dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki
Nih opah Arissa Che Nah bt Budin
Mak Ibu nih tgk tempat lain plak die hehehe
I love u mum
Yang kedua untuk mak mertua Ibu
Terima kasih sebab lahirkan Ayah hehehehe
Mak mertua Ibu nih memang sporting habis
Bab2 bergosip ngan die memang best
So Selamat Hari Ibu juga untuk mak
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki
Nih maktok Arissa Sa'adah bt Abdullah
Yang ketiga Ibu nak ucapkan 
Selamat Hari Ibu untuk semua Ibu2 diseluruh dunia
Semoga kiter semua akan mendapat keberkatan dariNya
InsyaAllah




Thursday, May 6, 2010

No Entry...

Dah lama rasanye Ibu tak membebel kat blog nih
Ibu pon dah rindu nak membebel sebenarnya
Tapi Ibu tak berkesempatan
Biler ade masa mood plak tak mari hehehe
Tambah2 plak skang nih dah masuk hari ke4 opis Ibu blackout
Katanya kabel bawah tanah terputus
Actually opis Ibu nak buat dewan makan baru
Masa kerja2 pembinaan tuh benda nih jadi
So kami yang kat opis lama nih semua macam dok dalam oven
Kalau dah tak tahan panas sangat kami p lari kat opis baru
Bayangkan talian telefon pon terputus sama
So connection internet memang xde
Mati kutu kami dibuatnya
Masing2 pakat bawa laptop sendiri
Sabo jele
Biler nak ade balik elektrik pon tak tau ler
Minggu depan dah ler ade kursus
Satu benda pon tak siap lagi
Kena p menumpang kat tempat orang plak
Sabo jele....