Tuesday, August 26, 2014

1 Syawal 1435H

Assalamualaikum semua
Hari nih dah 30 Syawal pon
Ibu baru terhegeh2 nak citer pasal 1 Syawal hihihi
Belasah jele
Gambo lambat transfer gni le jadinye

Tahun nih giliran beraya di Sg Petani
Biler raya kat Sg Petani mesti xde adegan salam di pagi ray
Selalu MIL dok sibuk masak lagi
Family semua pon dok tdo lagi
Kami jer yang berkobar2 bangun awal
Maklum le dah biasa tiap kali raya bangun awal 

Tahun ni plak semua terlajak
Tapi mujur gak Ayah sempat gak p semayang raya
Sementara tunggu Ayah balik
Ibu siapkan budak2 bertuah ni dulu







Pastu tetamu pertama datang ialah Mak Su sekeluarga


Pas MakSu balik
Kami pon bersiap2 nak photoshoot sebelum nak blk kg
Balik ke Dulang Besar, Yan






Biler sampai kat kg semua orang xde plak
Rupanya semua orang p umah YB Dr ape eh lupa lak namanya
Pastu kamu pon terjah kesana
Pastu patah balik ke Dulang Besar
Sampai je kami disambut dengan kehadiran ayam
Anak2 Ibu ni jakun sket
Yang Afia takut sampai menangis
Tapi Ayah bawa je depa p jalan2 kat depan umah



























So tuh jele aktiviti masa 1 Syawal
Nanti akan bersambung untuk syawal yang seterusnya InsyaAllah








Monday, August 25, 2014

3 Tahun Sudah Usia Pemergiannya

Assalamualaikum semua
Ni Ibu amik dari status FB Anyah
Dah 3 tahun die meninggalkan kami semua
Sedih masih lagi terasaMoga adikku damai dialam sana


Zuhaili Lee 
Hari ni 16 Syawal. 
Terkenang 3 tahun yg lalu kami kehilangan kamu dpd dunia yg fana ini; pergi utk menemuiNya buat selama2nya. 
Rela atau tidak itu sudah ketentuanNya. 
Pastinya adikku sdg bahagia di sisi Maha Pencipta. Al Fatihah..... 
Mohammad Zuhaili dlm kenangan.....


video












Wednesday, August 13, 2014

Iftar With Unit IT Ayah

Assalamualaikum semua
Rata2 suma dok citer pasal raya kan
Ibu belum up citer lagi 
Gambo belum transfer dari kamera lagi hihihi

Nih nak citer Iftar ngan Unit IT Ayah
Hari ape dah tak ingat
P makan kat Bangi Horizon
Dalam 5 family gak le yang p

Menu untuk kami malam tuh
1. Deep fried siakap with mango
2. Steamed fish with horizon style
3. Fried chicken with cashew nut
4. Fried beef with blackpepper sauce
5. Stir fried kangkung with belacan
6. Fried butter prawn
7. Sotong goreng tepung
8. Egg omelette
9. Kuih muih / buah2
10. Sirap bandung

Sekali pas sembahyang ternampak Mawi dlm restoran tuh
Kalu Ibu mmg idak le nak p tangkap gambo
Kami pon suma kuar nak blk dah
Sebelum tuh tangkap gambo dulu
Saje je amik port yg Mawi ade kat blakang
Nampak tak permainan disitu hihihi
Ibu pon soh le Ica n Pia dok Ibu snap gambo
So ade le sipi2 gambo Mawi hahahaha

Malam tuh balik umah dalam kekenyangan

Nampak tak Mawi kat blakang yang baju hijo tuh hihihi 







Sekian hihihi