Tuesday, May 11, 2010

DaripadaNya Kita Datang, KepadaNya Kita Kembali

Malam tadi dapat call dari Abah Ibu guna phone umah
Ibu call balik tapi tak dapat
Ibu call hp Abah lak tapi Mak yang angkat
Tanya lah kenapa kan
Mak bagitau jiran kami Opah Nab baru jer meninggal
Time tuh baru kul 930 kot
Die meninggal dalam kul 9 mlm
Terkejut sgt dengor
Sebab die tak penah lak terlantar sakit
Mak citer die demam dari hari Sabtu lepas
Bawa p klinik semua siap amik darah lagi
Takut kena denggi 
Tapi result darah tak menunjukkan ada denggi pon

Mak citer pagi semalam Mak p tgk die kat umah
Masa tuh anak die nak bawa p specialist amik darah 
Die ajak Mak ikut sekali
Mujurlah Mak Ibu ikut
Kalau tak mesti ralat
Malam tadi plak memang kena p amik darah lagi
Tapi die pon dah tak larat sgt nak jalan
So anak2 die panggil ambulans
Tak sempat ambulans sampai die dah pergi dulu

Paramedik cuma dtg mengesahkan kematian die jer
Sedih tol dengar Mak Ibu citer
Mak kata berkurang lagi kawan die
Nak buat camne kan dah sampai ajal die
Kami semua pon terkilan gak tak dapat jumpa die
Kami pon dah lama tak balik kg
Memang rindu kat Opah Nab nih

Setiap kali kami balik kg die mesti jenguk
Tanya khabar n mesti nak usik2 anak kami
Sedihnya biler ingat kat die
Hanya doa mengiringi pemergianmu
Semoga ditempatkan bersama orang2 yang beriman

AL-FATIHAH




1 comment:

ArELeEz said...

takziah kpd family arwah.. al fatihah..