Tuesday, May 18, 2010

Cuti Ker MC Ker

Pagi semalam Ibu p keje macam biase
Yelah nak uruskan kursus minggu nih
Pastuh buat persediaan utk kursus minggu depan lak
P keje pon merempit jer
Sebab Ayah nak bawa Arissa p klinik lagi

Dah setel semua keje kat opis Ibu pon merempit ke klinik gak
P klinik Putrajaya ler
Yela Putrajaya di hatiku (mcm ITM lak hehehehe)
Sampai kat kaunter no dapat no 2300
Time tuh 2996 wah lega tak yah wait lama
Sekali kat triage lak q pjg giler
Ayah soh mintak masuk sekali jumpa dr ngan Arissa
Ibu pon p ler tny kat triage tuh boleh ker
Die kata boleh fwdkan tapi kena tny dr
Time tuh emang nak sampai gilira Arissa pon

Biler dr panggil masuk Ibu ckp kat dr boleh check dua2 tak
Dr kata boleh lega rasanya
Sekali cek mata Arissa ade sikit lagi merah
Terus dr buat surat refer kat hospital lak
Cek mata Ibu plak terus dapat MC 3 hari sampai hari Rabu
Pastuh dapat ubat titik dlm mata
Dr kata kalau tak baik gak pas 3 hari p klinik lagi
Pas setel amik ubat semua p ler Hospital Putrajaya lak
Dah daftar semua wait kat kaunter oftalmologi (klinik mata ler hehehehe)
Wait dlm 10 minit gtu kot misi panggil
Sekali misi kata Dr ade patient sampai kul 1
Dr soh dtg blk kul 230pm lak
So time tuh pon dah kul 12 apalagi makan ler
Makan kat kantin hospital jer
 Pastuh balik umah
So petang tuh g lagi klinik
Biler jumpa Dr die kata mata Arissa dah ok dah
Takde selaput ker ape
Cuma continue boh ubat titik tuh
Alhamdulillah lega rasanya
Cuma Ibu takleh dok dekat2 ngan Arissa ler
Tapi budak kecik nih bukan nak berenggang langsung
Kalau boleh nak masuk dlm perut balik jer heheheheh
Sepanjang Ibu MC nih Arissa pon cuti tak p taska
Seronok tak ingat budak kecik nih
Kalau Ibu tanya nak g school tak
Kompom die jawap noooo
No die punyalah pjg
Sabo jele dak kecik nih
Pasni harap2 jgn ler ade sakit lagi eh
Semoga sihat sentiasa
Biar Ibu yang sakit takpe
Asalkan Arissa membesar dengan sihat





4 comments:

alyyani said...

alhamdulillah arissa da sihat. lama ke arissa sakit mata tu? lebih seminggu tak? risau gak kalau anak2 lak yg kena ni kan.

zue said...

5 hari gak ler
tapi takut berjangkit balik jer dari zue
hrp2 fully recovered ler

Rizziela said...

alhamdullilah...semoga terus sihat selalu

Marsha~ said...

seksa kan sakit mata... nak buat ape pun susah