Monday, March 12, 2012

Cuti-cuti Malaysia Part 2

Assalamualaikum semua
Skang nih baru ade mood nak sambung citer cuti2 Ibu hehehe

Hari kedua percutian plak kami ke Bukit Gambang Water Park
Memang best ler
Orang yang paling best mestilah Arissa
Mula2 takut nak mandi
Biler dah berendam sampai tak nak balik

Masa sebelum p kami dah survey tiket berapa semua
Untuk dewasa RM28untuk kanak2 RM17
Masa kami sampai tuh tgh ade renovation kat section ape ntah
So meka telah berbesar hati memberi diskaun hehehe
So untuk dewasa diskaun 30% jadi RM15.50
Untuk kanak2 plak diskaun 30% jadi RM10.50
Tapi diskaun nih dah habis pon
Sampai 09 Mac jer huhuhu











Pas sudah berendam berjam2 dlm tuh
Kami pon teruskan perjalanan ke Kemaman
Nak beli kepok n makan sata ler
Ondaway tuh ingat nak singgah ler memana makan dulu
Skali cik kak nih tido ler plak
Mujur masa kat dalam tuh dah lapik perut makan ayam goeng n sosej
Rega usah cakap ler mahai nak mampuih hehehehe

Sampai jer pekan Kemaman kami pusing2 dulu
Yela Ibu tak penah sampai tempat nih
Ayah jer yang penah sampai

Ayah kata tempat nak beli kepok n mkn sata dekat ngan INTAN
Jalan masuk tuh ade masjid nama Masjid Geliga kalu tak silap
Ibu pon tak borong banyak kepok
Cuma beli kepok kering 2 kilo utk Ibu
Sekilo sorang utk Anyah n Umi
Pastuh kepok leko sorang RM10

Ondaway nak blk tuh ade ternmpk gerai tepi jln nih
Nmpk meriah jer masa lalu tuh
Ade jual sata gak so kami pon singgah
Ibu bukan penggemar sata pon
Cuma nak temankan Ayah jer makan sata

Nama gerai tuh Warung Kak Nab
Kami pon oder ler sata sepinggan n kepok leko RM2
Biler Ibu try satu baru tau sedap giler sata tuh
Sebab takde kelapa
Ape lagi pulun makan ler hehehe
Siap tapau lagi bawa balik
Maih terasa2 lagi nih kesedapannya
Ade sesapa nak p Kemaman tak nak kirim sata hehehehe



Pastuh kami pon teruskan perjalanan ke Cherating
Kami singgah pantai jer
Sambung makan sata yang tapau tadi hehehehe
Pastuh kami p Pantai Balok ngan Batu Hitam
Tak mandi laut pon just lepak2 jer

Malam tuh plak kami makan kat Anan Ikan Bakar Petai
Memang berbaloi2
Sedap, kenyang dan murah
Ayah amik ikan jenahak bakar, sotong goreng tepung n sayur campur
Air plak Ibu amik epal suam, Ayah amik air laici
Nasi plak 3 pinggan 
Semua sekali RM40 jer
Memang terkejut ler murah giler hehehehe






Pas kenyang kami pon jalan2 kat tepi Sungai Kuantan
Rupa2nya mlm2 kat cini amatlah happening
Macam2 yang depa jual
Siap ade live band lagi
Arissa lak pow Ibu beli brooch kartun
Layan jele sian plak kat dia
Kami tak lepak lama sebab Ibu pon dah tak larat nak jalan
Jalan sekerat jln jer hehehehe





Tuh jele aktiviti kami pada hari kedua
Akan bersambung untuk hari ketiga lak





4 comments:

ArELeEz said...

kat cherating, klu xsilap la kan.. fames dgn gulai kawah daging. sodap!

zue said...

ye ke...saya tak penah tau huhuhu
anyway hadiah GA dah pos...so tunggu eh

gee ryder said...

best2...teringat time gi gambang dulu hehe

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.