Thursday, March 8, 2012

Cuti-cuti Malaysia Part 1

Assalamualaikum semua
Dah lama gak bertangguh nak citer pasal cuti2 Malaysia nih
Yelah malas mengatasi segalanya
Hari nih ade sedikit rajin hehehehe

Sepatutnya pada 23hb sampai 25hb Feb Ibu, Ayah n Arissa fly ke Kota Kinabalu
Tiket dah booking dari tahun lepas
Tapi memandangkan Ibu takleh fly
Sebabnya Ibu ade history baby prem, HB low n kencing manis
So doktor nasihatkan jangan fly
So kecewa ler kami disitu
Sedih sgt tau

Tapi disebabkan dah amik cuti kami pon bercuti ler
Hari Rabu 22hb Feb tuh baru decide nak p mana n booking hotel segala
Last2 Ayah kata jom p Kuantan
Ibu on jer sebab tak penah p sana
So esoknya kami pon travel ler ke Kuantan
Lenguh2 gak pinggang nih
Rasa perjalanan jauh sangat

Ayah dah booking hotel pagi2 tuh
kami bertolak dari umah pon dalam kul 10 pagi
Sampai kat Kuantan terus cari Classic Hotel
Memang betul2 kat tgh bandar
Dekat ngan Hospital n tepi sungai
Harga semalam adalah RM98 termasuk sarapan
Jadi ler untuk kami yang bajet nih
Tih pon Ibu rasa mahal gak
Selalu amik around RM60 gitu
Nih Ayah kata amik ler selesa sket sebab tak jadi p Sabah huhuhu
 
Elok2 nak p amik barang kat keta sekali kena saman ler plak
Sabo jele baru jer sampai
Mujur ler sman RM5 jer
Bengang gak ler masa tuh
Tapi biler tgk keadaan hotel yang ok terus sejuk sket hati nih
Memang hadiah pertama sampai kat Kuantan ler heheheeh




 Bilik air adalah sgt luas
rasanya boleh buat bath tub hehehe


 View dari bilik

Hari pertama nih cuma jalan2 kat Kuantan jer
Ayah dulu penah dok Kuantan sat
So segala perancangan terpulang kat Ayah
Ibu memang totally tak tau langsung pasal Kuantan
Mula2 kami p terjah Taman Gelora
Kononnya Ayah kata ade mini zoo kat sini
Tapi biler p takde ler plak
Tapi taman nih tepi pantai
Biler tipon kawan Ayah katanya taman tuh nama Taman Teruntum
Kami pon terjah ler ke sana




Arissa ler paling seronok sebab dapat tgk binatang
Die nih memang fanatik ngan zoo
Pastuh kami pon p terjah Teluk Chempedak plak
Kat cini Arissa seronok sgt sebab dapat main pasir
Dah rupa jakun plak tak penah jumpa pasir
Maklumle umah kat atas kayangan hehehehe






Kami lepak situ sampai malam kot
Sebab kami makan malam pon kat situ gak
Sebab tak survey tempat makan kat mana lagi kan
Nampak ade satu restoran nih ade set nasi n ikan bakar
Kami pon terjah jele



Ibu amik ikan siakap bakar
Ayah plak ikan pari bakar
Arissa cuma makan nasi jer
Berselera sungguh die
Malam tuh kami pulang ke hotel dalam keadaan kenyang
Kononnya nak jalan2 kat tepi sungai Kuantan
Tapi sebabkan dah letih kami decide tido jele

Akan bersambung .......


 
 
 





1 comment:

ketikketok said...

sedap nmpak ikan bakar tu..mkn mlm ke siang tu? bercuti ke CH, singgah di Galeri BiGDee House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata. satu-satunya galeri microfungus aromaterapi nano di dunia!