Thursday, March 4, 2010

Geram dan Bengang

Minggu lepas Abah@Atuk n Mak @Opah dtg Putrajaya
Biler dah sampai umah Ibu kompom ler dok bersembang sakan
Citer punya citer punya citer
Terkeluar ler citer yang Atuk accident
Atuk cakap kena langgar dari belakang

Atuk baru balik dari p bayar duit kutu kat Moyang
Masa dalam perjalanan balik benda nih berlaku
Masa tuh kat simpang 3 kot kalau tak salah Ibu
So Atuk berhati2 ler
Atuk nampak ade keta dari arah kanan
So Atuk berenti ler kat simpang tuh
Sekali ade keta WAJA nih sudah langgar belakang KANCIL Atuk
Terkejut ler Atuk

Kuar2 keta terus pemilik WAJA nih kata Atuk salah
Atuk pon pertahankan diri ler
Kata ade keta dari kanan
Yang mamat WAJA nih mati2 kata Atuk yang salah
Atuk bengang ler tapi takut gak nak marah lelebih
Sebab mamat tuh muda Atuk dah tua
Kang tak pasal2 plak kena pukul ker hapa

Dalam argument tuh Atuk minta die bayar kerosakan KANCIL tuh
Bonet belakang kemek sampai tak leh tutup
Die dok kata die takde duit
Die drebar lori jer
Lagipon WAJA tuh bukan die yang punya
Ish masa dengo citer nih Ibu memang bengang giler ler
Atuk kata tak kisah ler bukan keta awak pon
Salah tetap salah

Yang Ibu bengang tuh mamt WAJA nih memang kurang ajor ngn orang tua
Mentang2 Atuk tuh tua die boleh kata Atuk yang salah
Nampak sangat die tuh biadap
Yang buat Ibu terkilan Atuk boleh lupa amik no tipon n no keta die
Adoiyai memang tak leh buat report ler
Kalau Ibu ler Ibu dah tipon Ayah soh mai
Atuk pon mungkin pnik kot
Yela Atuk kata die langgar Atuk masa tuh sampai keta lajak ke depan
Anyah plak kata nape tak call kitaorg jer
Lagi senang call Uncle Lee kompom die soh kawan2 die p tengok
Yela Atuk pon mungkin tak terpikir kan

Aoi sian tol kat Atuk
Kami pon bengang n geram jer dengo citer Atuk
So pas balik dari cni kena repair keta sendiri
Nak report pon tak leh no keta tak tau
Sabo jele
Mungkin ade hikmah disebaliknya....




3 comments:

Elyn said...

sabar ye zue.... org sekarang mmg tak reti kot hormat org tua!!

zue said...

memang geram ler...kalau dpt jumpa mamat tuh tak tau ler ape nasib die...

zurita said...

disebabkan kebodohan dan kebiadapan org muda tuh, tak pasal2 melayang RM400 utk repair kereta. tak sangka teruk gak,ingatkan kemek sikit je. geram memang geram tapi anggap la kifarah.....yg penting abah selamat.....