Tuesday, March 2, 2010

Cahaya Permai Apartment Seri Kembangan

Salam utk semua
Dah lama gak Ibu tak menulis kat blog nih rasanya
Dah naik bersawang pon
Sejak2 Arissa kuar wad memang xde entry baru
Citer Arissa masuk wad pon tak sempat nak update
Nanti ler biler ade kelapangan

Skang nih Ibu nak citer pasal umah Ibu
Actually Ibu memang dah membeli umah
Beli umah flat jer kat Cahaya Permai Seri Kembangan
Sebab tuh jele kelayakan yang Ibu boleh apply heh

Ibu beli umah nih masa mula2 Ibu bertukar ke cni
Ibu beli pon sebab pk mgkin akan duduk lama kat cni
Lagipon umur dah banyak takut nanti kena bayar mahal plak bulan2
Takut tak mampu jer
Lagipon Anyah pon beli umah yang sama
Cuma level jer lain

Tapi Ibu sekarang dalam dilema
Samada nak pindah atau nak sewakan jer umah tuh
Kemudahan kat sana semua memang complete
Sama macam kat Putrajaya
Cuma jem sikit pepagi tuh sebab 4 lorong jadi 2 lorong

Yang tuh xde masalah kot
Cuma nak ke hospital agak jauh jugak
Hospital yang terdekat Hospital Putrajaya n Serdang
Tapi Ibu rasa Putrajaya dekat dari Serdang
Bukan ape selepas Arissa kena demam tarik
Ibu kalau boleh nak duduk dekat dengan hospital
Kalau sekarang nih memang dekat sangat dgn hospital ape2 hal senang

In other way plak sayang nak sewakan kat orang
Yela umah kita yang beli sendiri
Nak gak merasa duduk umah sendiri
Dah ler umah yang Ayah beli kat Sg Petani tak sempat nak duduk
Rasa ralat gak

Macam mak Ibu cakap tak pe duduk jer umah sendiri
Lagipon kalau pape hal Anyah ade kat ctu
Kalu kat Putrajaya Umi@Yong ade gak
Cumanyer Yong nak further study mungkin bulan 4 nih
Yong nak fly ke Australia
So xde sape kat cni
Lagipon Ayah kemungkinan akan balik lewat selalu
Sebab dah keje kat Institut Latihan

Hati Ibu nih masih berbelah bagi
Samada nak pindah umah baru atau nak sewakan
Grill n wiring mungkin nak buat weekend nih
Nak kena survey dulu
Ade tak sesapa tau grill utk umah yang murah2 area Seri Kembangan heh
So camne eh nak pindah ke nak sewakan?
Sebelum tuh jom layan gambo dulu

Dalam Master Bedroom

Pintu masuk n Kitchen

Kitchen n Yard

Hall n Balcony

Hall lagi

Toilet

Pandangan dari bawah umah
Umah Ibu tingkat 11

Pandangan dari stesyen minyak Petronas

Pandangan dari balcony umah

Boleh nampak Pasar Borong n Jusco

Kat bawah umah ade swimming pool

Playground pon ade

Kawasan santai

Abaikan model tuh eh

So sekarang masih terfikir2 lagi nak pindah ker nak sewakan
Separuh hati mengatakan pindah jele umah sendiri sayang kalau nak sewakan
Separuh hati lagi nak sewakan jer sebab jauh dengan hospital
Hai dalam dilema tol ler
Ayah pon sama gak ngan Ibu
Tapi family memang soh pindah jer
Tolong.....



16 comments:

alyyani said...

oh mmg nak cari dekat dgn hospital eh. tp kalau dari seri kembangan tu dekat jugak hospital putrajaya tuh. cuma bak kata awak, jem la. kalau time keje mmg jem yg amat. bole stuck lama kat situ. tp better dok umah sendiri kot. lg pun kemudahan kat seri kembangan area mmg lengkap. semua ada kan?

zue said...

memang time keje pagi n balik tuh jem giler...zue dah penah duduk sana sebelum dok putrajaya...tuh ler ramai yang advice soh dok umah sendiri kan...tak lama lagi giant n tesco nak naik dah kan...huhuhu

Elyn said...

cantik tu umah baru. tp nk income lebih bule la sewa kan... cume sayang la kalau penyewa tak reti jaga umah tu.

madi said...

salam.
sy tgh cari org nk jual ruma cahaya permai (basic unit).
kalu awk bminat nk jual tlg kontek sy.ASAP.
tq.

010-221 2250
stupidsillyme@yahoo.com

rozipeni said...

Saya dah pindah pun kat apartment ni...

Jaja Yunizah said...

Salam...sy tgh duk browse org yg nak sewakan rumah area Apt.Cahaya Permai tu. Incase pn. jadi untuk sewakan saya agak berminat. FYI, sy bekerja di Ptrajaya almost 4years dan skng duk di Apt.Cemara, SK tp owner nak jual rumah.Kalau pn. nak sewakan tolong maklumkan sy. Tqvm.

Yan Cheng Cheok said...

Helo, I am interest to purchase unit for this apartment? May I know how much you bought last time? Do you know any seller? Thanks!

lydzar said...

saya pon beli rumah kt sini..blok B. dah almost setahun orang sewa. kami tak dpt nk duduk sini sbb taknak travel jauh sgt ke tempat kerja..

terpaksa let go je feeling sayang nk sewakan sbb at least dut sewa boleh cover monthly installment kt bank :D

Anonymous said...

that is great apartment...let we make it good and harmony......

Bandar Putra Permai Resident said...

Share your thought & opinion @ Portal Komuniti Bandar Putra Permai

Iz said...

assalamualaikum. unit saya di tingkat 10, blok B. tapi saya sewakan sejak dpt kunci dulu. mmg tak pernah duduk. tp saya slalu la baca info dan update melalui portal komuniti bndr putra permai (*silent reader. hehe). brape la market price apartment ni skrg yer? saya plan mcm nak let go this asset for another 3 or 4 years from now.

Azfar Aizat Azizan said...

salam...ade sape2 yg nk let go unit kat sini?...saye berminat nk membeli...

Anonymous said...

Much like Safari, the Camera app, the App Store and i - Pod,
Game Center has no option to be deleted when editing your apps.
It combines RPG elements and strategy for a very interesting game where you must stop the
rows of pirates ship from making their way down the river.

In this addictive puzzle game, catch that damn fly
and avoid those tricky obstacles.

Take a look at my web blog applicant tracking system

Saliza Abdul Razak said...

Salam, saya berminat nak beli apartment kat sini.. kalau ader yang nak jual email saya yer. tq. saliza.abdul.razak@gmail.com

Unknown said...

Salam, saya masih memikirkn sama ada nak beli atau tidak pangsapuri ni, kawasan memang dah ok cuma kadang2 terfikir memandangkn rumah tu berdekatan ngn pasar borong, takut2 bau dari pasar borong boleh sampai kat area pangsapuri betdekatan tak? Mohon pendapat penduduk sekitar......☺

Unknown said...

Salam, saya masih memikirkn sama ada nak beli atau tidak pangsapuri ni, kawasan memang dah ok cuma kadang2 terfikir memandangkn rumah tu berdekatan ngn pasar borong, takut2 bau dari pasar borong boleh sampai kat area pangsapuri betdekatan tak? Mohon pendapat penduduk sekitar......☺