Thursday, January 7, 2010

Tahun Baru...Taska Baru....

Rasanya masih belum terlambat Ibu nak ucapkan Selamat Tahun Baru
Anyaway Selamat Tahun Baru
Semoga segala azam tahun sudah dah terlaksana
Bagi Ibu plak memang tak tanam azam pape pon

Start tahun nih Ibu anto Arissa kat taska lain plak
Bukan taska lama tak bagus
Tapi memang bagus sangat
Arissa pon ok jer biler p taska
Seronok dapat jumpa kawan2 die
Tapi tuh la fees die mahal sangat dan tak reasonable

Bayangkan Arissa tahun nih baru 2 tahun
Fees yang dorang mintak merangkumi (cewah)
Yuran pendaftaran sebab owner baru
Yuran tahunan merangkaumi sukan n graduate which is Arissa tak akan terlibat
Fees utk buku dan alatulis which is Arissa pon tak akan terlibat gak
Hello budak 2 tahun mane ade blajo lagi beb...
Fees utk uniform ok kot
Fees utk bantal, tilam n selimut padahal selama nih bawa sendiri dr umah
Fees utk toiletries ok ler tak yah Ibu beli lagi
Tapi memang cukup tak puas hati
Bayangkan tiap2 bulan selama 4 bulan kami kena bayar dlm rm400++ termasuk yuran bulanan rm250
Sedangkan budak yg mak pak die keje kat ctu bayo 1/2 dari kami yg tak keje ctu
Its not fair actually
Ibu tak kisah die nak cas lebih tapi berpada2 ler
Kami nih bukan keje Pegawai
Cuma kuli cabuk kerajaan jer
Kalau org lain mungkin tak kisah sebab untuk anak2
Ibu pon tak kisah tapi as I said before bioler berpada2

So skang nih Ibu anto Arissa kat taska yang dekat ngan umah
Monthly pon just rm230
Yuran tahunan plak rm100 jek
Ok ler tuh masih dlm kemampuan kami
Kawan2 Arissa yg dari taska lama pon ade gak p taska baru nih
Cuma dah 4 hari termasuk hari nih asal p taska jer nangis
Normal ler tuh sebab tmpt baru kan
Yang menjadi masalahnya kat umah pon dok memerap ngan Ibu nih
Ngan Ayah die tak nak langsung
Ibu nak kencing pon die ingat Ibu tinggal die siap nangis sakan tuh
Adoiyai anak jgn ler gtu
Ibu rindu anak Ibu yang ceria jer macam dulu
Tapi tak per mungkin Arissa belum serasi lagi ngan taska baru nih

Hari Isnin anto cikgu die kata nangis sampai kul 10 pagi
Sampai cikgu2 pon tak sempat makan
Sebab budak2 yang 2 tahun semua budak baru
Hari Selasa anto nangis gak tapi cikgu die kata sekejap jer nangis

Hari Rabu tak nak bangun pagi
Biler Ibu kejut salin pampers semua die boleh bantai tido lagi
Sampai kat taska hulur Arissa kat cikgu terus die jaga
Buka mata jer melalak ler die
Petang tuh cikgu kata nangis sat jer

Hari plak bangun tido ok jer cuma merengek sket2
Ibu pujuk Arissa nak pakai kasut
Ibu kata kat die nak p skool jangan nangis eh
Arissa good girl bagai ler Ibu pujuk
Die buat dek jer Ibu cakap
Sampai jer depan taska die buat lembik plak tak nak turun dari keta
Ibu dukung sampai depan pintu cakap nak buka kasut die nak nangis dah
Ibu kata tak per le tak buka kasut
Cikgu kata tak per pakai ler kasut
Cikgu hulur tangan jer terus melalak siap nak mai balik kat Ibu
Ibu pujuk2 pon die wat dek je
Ibu wait sat tengok die
Pas jumper kawan terus Arissa senyap
Sabo jele anak Ibu nih

Harap2 pasni Arissa akan kembali seperti sediakala
Maklum ler taska baru kawan baru cikgu pon baru
Macam kiter gak kalu p tempat baru mesti janggal kan
So Ibu harap yang terbaik saja untuk anak Ibu nih
Semoga menjadi insan yang cemerlang yer yer...



3 comments:

alyyani said...

alahai dapat bayangkan cmne arissa bila nak hantar ke taska tuh. insyaAllah lama2 serasi la dia. nia tu lagi la, hantar taska sama, tp bila nmpk cikgu baru yg sambut dia, mmg tak mau. haru gak kan?

p/s : mmg mahal la fee dia.

zue said...

Arissa pon masa kat taska lama nak ngan cikgu yg jaga die jer...ngan org lain memang die tak nak.Nih taska baru nih pon amik masa gak ler die nak cam orang...

p/s : tuh ler saya anto kat tempat yg mampu jek

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室