Saturday, January 30, 2010

Follow Up

Pagi semalam bawa Arissa follow up kat Hospital Putrajaya
Follow up utk cek telinga Arissa
Telinga Arissa keluar mcm hingus tiap2 kali selsema
Sebelum tuh Ibu p opis dulu sebab nak sain borang keluar
Adoi Ibu boleh terlupa lak nak mintak masa Hari Khamis tuh
Ibu siap2 pepagi tuh dlm kul 7 Ibu kuar
Takut lewat sebab appoinment kul 8 pagi

Masa Ibu kuar tuh Arissa tido lagi
Sampai Ibu balik umah dalam kul 8 gtu die dok tido lagi
Alahai Ayah kata jenuh nak kejut anak dara nih
Ibu pon sidai kain dulu
Dah siap sidai tgk die dah bgn dok tersengih2 heheheh
Mandikan n siapkan Arissa terus chow

Sampai kat hospital dlm kul 830 pagi
Turun2 jer dr keta Arissa muntah plak
Mungkin sebab baru lepas menyusu kot
Ibu pon p daftar semua ngn Arissa n wait nombor kami
Ayah p cari parking pastuh join kami

Dalam kul 9 gtu kot Dr panggil masuk
Dr cek semua n tanya masih demam lagi ker keluar air lagi ker dari telinga
Ibu kata semua tuh xde dah
Biler cek telinga kiri Dr kata ok cuma ade taik telinga yg normal jer n xnmpk gegendang
Cek kanan plak Dr kata gegendang ok xde koyak ker ape
Tetiba Dr kata gegendang Arissa xmcm gegendang yg normal
Ibu dah melopong dah
Dalam hati dok kata cacat plak ker gegendang telinga anak Ibu nih

Biler dah nmpk Ibu melopong terus Dr kata jgn riso bukan cacat
Cuma ade cecair belakang gegendang sebab Arissa selsema
Cecair tuh akan hilang biler Arissa dah tak selsema
Lega hati Ibu hehehehe

Dah siap semua kami pon dpt time slip samapi kul 1030 jer
Utk next checkup plak Arissa kena buat Audio Test (PTA Tyrup)
Pastuh kena jumper ngan Dr tuh balik bulan 4 nih
Hopefully xde pape ler kan
Harap Arissa sihat2 selalu

Pastuh kami mkn kat cafe hospital
Pas makan anto Arissa kat taska
Ibu p keje sendiri n Ayah pon p sendiri

Ade tgkp gambo tapi sikit jer
Sebab Arissa nak main kamera biler tgk Ibu tgkap gambo
Sabo jele


Checkup kat ENT

Anak dara Ibu

Budak yg nak start cranky sebab tak dpt main kamera Ibu


2 comments:

alyyani said...

syukur arissa tak ape2. baru tau ade kes kua air kat telinga ye. harap arissa sihat2 je ye. tgk pun makin chubby anak dara awak ni. comel!

zue said...

die akan kuar biler selsema jer.actually dari kecik lagi gtu.cuma dr kat klinik kata normal tapi memang berbau ler.cuma masa masuk wad hari tuh tny gak kat dr pakar tuh terus refer kat ENT.so kena wait next follow up ler.