Monday, July 26, 2010

Kejadian Minggu Sudah

Jumaat lepas pas Maghrib Ibu Ayah n Arissa p i-City Shah Alam
Arissa punya ler seronok tgk lampu
Sampai tak nak dukung nak jalan jer
Gambo nanti Ibu upload eh
Hari Sabtu lak kami dok umah jer
Petang tuh ingat nak p Bangi nak beli susu Arissa
Pastuh nak p K4 nak beli pampers Arissa
Sampai jer Bangi tak sempat beli apepon
Tetiba Ayah kata tekan minyak tapi tak jalan
Mujur ler masa kejadian dekat dengan kedai2
Kami berenti kat Nasi Ayam Gemas
Makan kat situ terus
Yong@Umi mai amik Ibu n Arissa
Ayah lak kawan die dtg tgk keta

Sebelum tuh masa kat umah Ibu dah perasan ade tompokan darah kat spender
Ibu buat dek jele tak bgtau Ayah pon
Ibu ingat normal tapi kat ari2 nih memang sakit mcm nak period
Tapi Ibu senyap jer
Semalam lak seharian Ayah kat bengkel keta
Balik umah pon dah kul 830 mlm
Masa Ibu nak mandi ade lagi tompokan darah tapi byk sket dr semalam
Ibu senyap tapi Ayah perasan Ayah ajak p hospital terus
Ibu p Emergency Hospital Putrajaya
Sampai kat sana dalam kul 930 mlm
Dapat jumpa Dr dalam kul 12 mlm
Punyala ramai org kat sana
Pastuh amik darah n ari kencing
Masa scan lak tak nampak baby sebab baru pas kencing
So Emergency hantar p Labour Room lak

Kat cni Ibu kena scan dari bawah
Nampak ler kantung tp Dr kata tak bulat
Takut ade dah kuar
Tapi Ibu takde plak jumpa ketulan darah
Sebabkan Ibu tak ingat tarikh last period jadi Dr tak leh nak agak berapa bulan dah
Nak ukur pon tak leh sebab baby kecik sgt
Ade 2 kemungkinan jer
Samada Ibu salah kira @ baby nih tak jadi
Sedihnyer biler dengar gtu
So Ibu akan follow up check up hari Jumaat nih
Harap2 semua ok ler
Dr bagiIbu MC sehari n ubat
Ubat pon tak p amik lagi nih
Sedihnyer.....



3 comments:

Rizziela said...

Doakan yg terbaik..semoga semuanya selamat

ArELeEz said...

harap2, xde hape2 yg berlaku.. aminn.. jgn lupa update, ye!

lily lotus said...

semoga semuanya dipermudahkanNya :)