Saturday, July 31, 2010

Kalau Sudah Itu KetentuanNya

Semalam Ibu Ayah n Arissa p Hospital Putrajaya
Ibu n Ayah memang dah amik cuti siap2
Sebab Arissa ade follow up pasal telinga die
Ibu lak pasal pregnancy nih ler
Kami p pagi2 lagi
Arissa pon dok tido lagi
Ayah angkat jer die
Nak dekat sampai hospital Arissa terjaga
Sampai jer terus Arissa kata 'atit' means sakit
Tau jer die tempat org sakit
Yelah masa kecik berapa lama dok berkampung kat cni
Pastuh dok follow up pon kat cni
Sian Arissa

Arissa kena wat Audio means ujian pendengaran
Mula2 Dr bg mainan blocks soh masukkan balik dlm gelung
Arissa kalau dah jumpa mainan baru memang ralit
Pastuh kena pakai headphone dengar bunyi n tgk lampu
Mula2 tuh Arissa ikut ler arahan
Lama2 die boring die buat dek jer
Sabo jele cik kak nih
Pas buat Audio kena jumpa Dr kat ENT lak
Masa p sana Ayah jer yg bawa Arissa
Sebab Ibu pon kena p O&G
Ayah kata panih Arissa dah tak perlu p ENT lagi
Sebab telinga die dah takde infection
Kecuali kalau Audio hantar saja
Syukur sgt telinga Arissa dah ok

Ibu lak dok berdebar2 sorg2 kat O&G
Dr panggil Ibu masuk nak wat scan lagi
Kali nih terus scan dari bawah jer
Dr cakap kandungan bukan luar rahim
Memang syukur sgt2
Tapi kandungan dah collapse means dah gugur
Heartbeat baby pon dah takde
Hormom dlm darah pon tak naik dengan sepatutnya
Even baby pon tak membesar dengan sepatutnya
So sebab tuh Ibu bleeding
Sedih ler jugak biler dengar
Tapi Ibu n Ayah dah redha sebelum jumpa Dr nih
Dr tanya samada Ibu nak tunggu dulu atau nak cuci jer
Ibu kata ikut Dr jele mana yg elok
Dr nih call Dr Specialist bgtau keadaan Ibu
Dr tuh kata die nak tgk Ibu dulu
Pastuh Dr Specialist nih pon scan lagi nak tgk
Memang kompom dah gugur
Tapi bukan luar rahim masih dlm rahim
So ikut prosedur kena cuci ler
Hari Rabu nih kena p amik darah dulu
Hari Jumaat baru cuci
Ayah kena cuti ler temankan Ibu
Sebab biler cuci tak leh bawa keta dlm masa 24 jam
Takut ler plak
Dengar citer org yg penah gugur n cuci depa kata sakit
Lagi sakit dr beranak
Adoi takutnya
Tapi takpe yg penting Ibu nak sihat
Dr pon kata pas 3 bulan cuci baru boleh rancang nak anak lagi

Takpe lah bukan rezeki kami kali nih
Lagipon kami memang tak rancang pon
Dah termengandung ler plak hehehehe
Ibu rasa gugur nih sebab Ibu aktif sgt
Sebelum tau Ibu peknen Ibu ade sukan
2 minggu dok terlompat2 main bola tampar
Pastuh kalau age game kompom minum 100 plus
Tuh belum campur air2 gas yg Ibu minum
Nak buat camnekan dah takde rezeki
InsyaAllah pasnih akan rancang betul2
Kami redha....





4 comments:

ArELeEz said...

so sowy to hear the sad news.. hope, ibu tabah, ye..!

YatieJay said...

Adeh...sedihnya, takde rezeki nampaknya. Take care ye!

alyyani said...

takpe, mungkin ada hikmah. nak spend lebih masa dgn arissa. insyaAllah pasti ada rezeki lg.

Mummy said...

sabar yer kak..mungkin ada hikmahnya..lepas nih nak kena lebih berhati2..Actually air gas mmg tak elok utk kesihatan even tak pregnant pun...kena kurangkan ek..