Thursday, December 17, 2009

Progrees Arissa Selepas Pandai Berjalan...


Tajuk panjang ler pulak...
Tak pe abaikan heheheheh

Nak citer sket pasal cik Arissa nih
Kiranya perkembangan terbaru die ler
Ibu tak penah pon buat milestones macam org lain buat
Sebab Ibu nih femalash lifash hehehehe
Tapi skang nih memang banyak sgt perubahan yg kami boleh nampak pada Arissa

  • Dah cam orang expecially Ibu n Ayah le kan... Kalau kat taska die nak Kak Ain die jer yang amik masa dtg n hantor kat pintu masa balik...Kalau org lain die tak nak expecially Kak Farah die....sebab Farah nih tak jaga die...

  • Dah pandai ler sebut Ibu, walaupon kadang2 die Abu huhuhu jadi ler ade bunyi sket...Kalau Ayah plak die panggil Aaa je kadang2 Yah je ok ler tuh...Kalau kita tanya mana bird cecepat die tunjuk kat luar sebab kat umah kami banyak burung merpati...

  • Dah pandai tadah tangan nak baca doa...Yang selalu Arissa tadah tgn time baca doa makan n doa tido...Tapi yang lawaknya baru baca Bismillahhirrahmanirrahim je terus Amin sabo jele...

  • Yang paling tak tahan sekali pasal kasut...Kalau nampak kasut jer macam nampak pakwe tuh...excited giler nak pakai kasut..Kalau tak ikut kemahuan die mula2 ler nak guling2 cam hindustan...Yang buat klakonyer sampai tido pon nak pakai kasut gak....Ade sekali tuh Ibu nak buka ler kasut die sebab dah tido tapi Arissa blh sedar terus tunjuk kaki die nak pakai kasut balik....Sabo jele...Tapi semalam masa balik sampai kat pintu umah Ibu cakap meh buka kasut terus die duduk tunjuk kasut soh buka...Pandai tol dah paham bahasa...

  • Skang nih kalu Ibu kata alamak jer terus Arissa tepuk kepala dengan dua-dua tangan die...Macam yang selalu Ibu n Ayah buat...

  • Semalam Arissa main lipstik Ibu...Biler dah buka penutup tuh terus die letak kat bibir die macam nak pakai lipstik padahal Ibu tak penah pakai lipstik depan Arissa pon
So setakat tuh jele progress Arissa yang Ibu ingat
Kalau ade lagi Ibu akan citer lagi eh
Untuk mengakhiri citer nih (chewah)
Ibu jaja gambo terbaru cik Damia Arissa




4 comments:

alyyani said...

MAKIN BESAR MAKIN CERDIK MAKIN PAHAM APA YG KITA CAKAP KAN? SERONOK TGK ANAK- ANAK NYE PERKEMBANGAN, KALAU NAK TULIS, TAK TERTULIS. ARISSA DA PANDAI JALAN, MACAM2 LG LA DIA EXPLORE. COMEL JE DIA.. :)

zue said...

2 ler memang banyak sebenarnya tapi tak leh nak recall....tapi memang seronok tgk perkembangan die...alyyani lagi best nak tambah lagi satu...zue nih belum ade rezeki lagi...

ArELeEz said...

syioknye dpt tgk p'kembangan anak..

zue said...

cepat2 ler peknen arelezz...nak petua dapat anak tak....heheheheh