Thursday, December 3, 2009

Kursus Asimilasi INSPEN di Morib....

Skang nih meh Ibu citer serba sedikit pasal Kursus yang Ibu kena p nih
Ibu sebenarnya nak citer pasal PSKK dulu
Tapi tuh ler gambonyer tak dapat2 lagi
So Ibu citer yang last dulu eh

Kursus nih untuk staff baru di INSPEN
Ibu walaupon dah 7 tahun keje tapi Ibu baru je masuk INSPEN
Dalam bulan 8 2007 Ibu join INSPEN
Sebelum nih Ibu dok cawangan kat Seberang Perai
Environment keje kat cni memang berbeza dgn cawangan
Kat cni Ibu wat keje2 latihan iaitu kursus
Takpe ler bab keje nih Ibu citer kengdian ler eh

Start kursus nih 16-19 November 2009
Hari Isnin kursus kat INSPEN jek
Hari Selasa dalam kul 1100 pagi baru bertolak ke Morib
Ibu sebenarnya tak nak pegi dah
Yela minggu sebelum tuh Ibu p Kelantan
Dah tinggalkan Arissa seminggu kat kg
Kali nih Arissa tinggal ngan Ayah die je
Sedih gak nak tinggalkan die
Tapi kalu Ibu tak pegi skang nanti2 kena p gak

Kursus nih ade lebih kurang macam BTN gak ler
Sampai2 kat Pekan Morib tuh hp n wallet kami semua kena ambil
Pastuh dibagi2 group seramai 9-10 org dlm satu group
Cuma ketua jek yg blh ade hp
Mujur Ibu group ngn Kak Mila
Boleh gak pinjam2 hp die untuk wat miskal kat Ayah
Yela riso gak tinggal Arissa ngn Ayah die

Start dari tuh memang kena dera ler
But it was fun actually
Kami buat Explorace, Berkayak, High Rope, Flying Fox, Paintball dll
Masuk dalam hutan paya ler, Berperang ngan bandit yang curi hp kami semua
Tapi memang fun giler hilang stress
Malam pertama tuh kami semua tido dlm khemah
Satu khemah 3 orang, sebab penat Ibu tdo mati heheheheh
Malam kedua baru dapat bilik, hp dan wallet kami balik

Seb baik 2 mlm jek
Kalu lebih memang stress ler
Sebab dah lama sgt tinggalkan cik Arissa tuh
Tapi kalu ade lagi macam nak pegi jek
Heheheheheheh

Jom layan gambo































Ibu malas nak wat caption
Enjoy jele tgk gambo eh...

Satu yang Ibu tak leh lupa
Masa malam Ibu dpt hp Ibu call Ayah
Ayah buat loud speaker
Biler dengo jer suara Ibu Ayah kata Arissa dok tercari-cari
Ayah tunjuk ler hp die kat Arissa
Ibu panggil die
Ayah kata die dok sayang hp tuh
Macam dok sayang Ibu
Alahai masa tuh nak menitik dah air mata
Tapi tahan jele
Sebab esoknya dah balik kepangkuan keluarga....

2 comments:

ArELeEz said...

cian tembikai tuh.. huu.. ;P

zue said...

huhuhu
kena habiskan kalu tak kalah...