Wednesday, March 9, 2011

Biler Si Dia Tak Nak Tido...

Assalamualaikum semua
Hari nih Ibu nak citer pasal anak dara Ibu yang sorang nih
Skang nih amat payah ler nak tido awal
Kalau belum kul 12 mlm jgn harap die nak tido
Kecuali kalau waktu siang die tak tido ataupon penat bermain

Kalau hari cuti Ibu tak kisah
Memang Ibu bagi kelonggaran tido lewat sebab Ibu pon tido lambat
Tapi time keje pon die belasah gak tido lewat
Haru betoi ler anak dara nih

Macam malam tadi memang lewat tido cik kak nih
Ibu dah landing dalam bilik sambil tgk tv
Ayah kat bilik sebelah online
Arisa dok kuar masuk kejap2 kat Ibu kejap2 kat Ayah

Dah nak dekat kul 12 mlm Ibu jenguk Arissa kat bilik sebelah
Tengok2 die dah kuarkan barang2 mainan die yang sebakul tuh
Dok selambak atas katil
Ya Allah mana ler die jumpa mainan nih
Padahal dah sorok dah
Ayah kata bior ler die
Masalahnya Ibu nak tido dah
Siap ajak Ibu meh ler main haiya
Tengok ler gambo cik kak nih


 Adoila anak Ibu
Nak kena ajor tido awal nih
Camne eh
Sebab Ibu pon suka tido lewat gak
Sebab citer best2 selalu kul 10 ke atas hehehehe





2 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ololo, manyaknyer menan arisa..
sebakul tu, jenuh la ibu nk menyimpan lagu tu..huhuhu

mela said...

zu..kalau ang biar dia ..nanti makin lewat tidurnya.Jadi..ang ajak dia masuk bilik awal..slow lampu camnak tidur tu..bagikla susu ker..yg dia biasa buat sebelum tidur.Train tetiap malam..pada time yg sama stiap mlm..lelama dia boleh ikut.try laa..