Wednesday, February 9, 2011

Masa Cuti Tuh

Assalamualaikum semua
Masih dalam mood cuti ker
Seperti yang semua tau cuti CNY Ibu ke laut
Tak balik kampung seperti dirancang
Dok umah jer sebab Arissa demam

Takut tengah2 jem tuh Arissa tarik tak tau nak tala kemana
Masih ternampak2 lagi peristiwa CNY tahun lepas
Time tuh kat Sg Petani Arissa kena tarik
Cukuplah tak sanggup nak hadapi lagi
So kami ambil keputusan dok disini saje

Actually Arissa start demam masa petang Selasa
Amik dari umah pengasuh ok lagi
Sampai kat umah dah start panas badan die
Ibu dok jenguk2 ler die sambil masak n tunggu Ayah balik
Nak bagi ubat demam dah expired plak sebab last demam bulan 8 tahun lepas


Masa Ayah balik check temperature Arissa dah 37.8 kot
Time tuh nak masuk Maghrib dah
Kami tak tunggu dah terus zass ke Hospital Putrajaya
Nak tunggu Klinik Putrajaya buka kul 8 mlm baru buka
Ibu takut nak tunggu takut panas makin naik


Sampai je kat Emergency terus nurse check 
Temperature Arissa masa tuh 38.5 tinggi tuh
Terus masuk ubat bontot n nurse bagi kain suruh lap2 kepala Arissa
Mujur masa menunggu sekejap jer
Tak sampai setengah jam dah jumpa doktor
So dapat ler ubat demam, ubat bontot, ubat batuk n selesema

Malam tuh memang kami berjaga2 jer
Esoknya Ibu cuti jaga Arissa
Demam dah kurang cuma dedor jer badan Arissa
Mujur masih lagi berselera makan n menyusu


Tengahari hari Rabu tuh tengah main2 ngan Arissa sekali ternampak sesuatu
Eh tebalnye asap mai mana nih
Sekali jenguk dari balkoni nampak kedai perabot terbakar
Ibu apalagi buka pintu grill ajak Arissa bersila kat balkoni
Cik kak tuh seronok ler dapat dok luar
Ibu siap tipon Ayah lagi bgtau Kedai Perabot Valencia terbakar
Siap soh amik video lagi haru tol



Nih masa awal kejadian 
Kenderaan belum banyak lagi





Tengok jalan sikit punya jem giler
Sampaikan bomba pon tak boleh nak lepas



Nih keadaan selepas kejadian
Dengar citer rugi sampai RM5 juta tuh
Gamaknya saje bakar kot nak claim insurans hehehehe
Tuh jele hiburan kami dua beranak masa cuti tuh




5 comments:

Emmy said...

wah hebat lah dapat view yang boleh masuk berita tv...hehehe....

mela said...

zu..ang ngn mus bagik derma tak kat tokey kilang tu? derma simpatii...hehehehe...

mela said...

zu..ang ngn mus bagik derma tak kat tokey kilang tu? derma simpatii...hehehehe...

zue said...

emmy : orang lain dah masuk paper muka depan ler hehehe

mela : kami tak derma...kami yang mintak derma dari tokey tuh hahahahaha

Just Call Me Bitt said...

semoga cepat sembuh yer arrisa...hiburan secara live...lagi best cenggitu... ;) kalau anak saya tengok mesti mereka lagi teruja