Tuesday, November 23, 2010

Cerita Hari Raya Sg Petani

Salam semua
Dah lama tak update blog nih
Macam2 citer ade
Gambo pon banyak gak nih
So Ibu akan update sampai muntah2
Ade orang ke nak baca hehehehe
Yang penting update citer pasal Muaz

Ibu balik kg malam raya
Maklum ler cuti pon tak berapa nak ade
Cuti hari Khamis n Jumaat
Kami balik pon tumpang Mak Ngah Arissa
Terus ke Sg Petani
Dari KL memang keta banyak tapi takde le jem sampai tak bergerak
Dengar citer lak ade tanah runtuh kat Jelapang
Start dari tol Jelapang memang dah jem
Jenuh jugak ler sampai pas terowong baru ok
Redha jele
Sampai Sg Petani dlm kul 2 pagi
Sampai jer terus abom
Paginyer ntah kul berapa baru sedar
So semua tak p semayang raya pon hehehehe







Raya ke2 lak Ayah mertua Ibu buat korban
Sembelih kat dewan depan umah jer
Kami semua tak p pon hehehehe
Ibu, Ayah, Arissa n PakSu Arissa p tgk wayang kat Village Mall
Kami tgk citer Megamind 3D
Best gak citer nih
Memang layan ler
Murah jer tiket cuma RM17
Beli 3 tiket dapat ler cermin mata 3D sorang satu
Ibu, Ayah n Arissa share jer
Arissa mula2 layan tapi setengah jalan die tertidur hehehehe








Kalau p shopping complex ape lagi aktiviti Arissa Kompom kena p tempat main ler
Layan jele suka sgt naik moto
Siap vromm vromm lagi
Macam bawa moto betoi2 tuh hehehehe






Semua daging korban bawa blk kg Yan nak wat kenduri esoknyer
Bukan kenduri panggil orang masjid pon
Cuma adik beradik Mak mertua jer
Kat sana ade anak2 MakSu
Seronok sgt Arissa dapat main dengan depa







Petang tuh kami pon bertolak ke Ipoh
Dari Yan kami kuar tol Gurun
Dalam perjalanan jumpa lak orang jual jagung
Dulu rajin gak lalu kat kat cni
Kalu lalu mesti beli jagung
Jagung2 depa memang fresh
Arissa suka sgt dapat makan jagung






Dalam perjalanan rasa dahaga lak
Masa kat Gurun tuh tak beli air plak
So berenti ler beli air kat Hentian Rehat Bukit Merah
Masa tuh dah nak Maghrib
Sekali Arissa dok bising kata 'Bu, Bu, bird engok bird'
Rupanya ade sekumpulan burung terbang beramai2
Sekejap p kat pokok
Sekejap2 p kat tiang lampu
Ramai yang berenti tangkap gambo











Kami sampai Ipoh dalam kul 8 mlm
Dah lama tak update
Sekali entry berjela2 ngan gambo hehehehe
Citer raya kat Ipoh akan menyusul kemudian
Layan sampai lebam









1 comment:

echa said...

sedapnye arissa makan jagung tu..aunty minta sket bleh...hehehhe..sweet jer tgk arissa nie.