Thursday, August 12, 2010

Juadah Berbuka 1st Ramadhan

Salam semua
Hari nih dah 2nd day berpuasa InsyaAllah
Semalam berbuka ape eh
Tgk kat blog kengkawan macam2 makanan yg ade
Ade yg rajin masak sendiri juadah berbuka
Ada yg lagi rajin cam Ibu nih beli jer kat param hahahaha
Yela nak masak memang tak sempat
Bulan puasa nih ramai lak yg masuk 730 pagi balik 430 ptg
So jln kat umah Ibu tuh memang jem sesaja
So aktiviti memasak hanya weekend yer anak2
Mujur juga darah nifas Ibu dah kering
Dapat ler Ibu berpuasa
Kalau tak memang rugi tak dpt posa 1st day kan

Dok terpikir gak apelah yg Yong@Umi makan utk berbuka n sahur
Semalam memang tak online pon sebab letih n kekenyangan heheheh
Yong pon bz kot dok cari umah sewa kat sana
Harap2 dpt umah yg dekat dengan universiti n taska budak2

So apa juadah berbuka Ibu n family semalam eh
Nih jer juadah kami
 Kepak Ayam Panggang Madu
 Ikan kembung bakar
Tak nampak lak ikannyer
Sambal hati ayam kot nih hehehehe
 Bubur nasi utk cik Arissa
Setiap kali puasa wajib ade kurma kan
Kuih lak beli cucur udang n murtabak 

So tuh jele juadah berbuka kami
Ibu cuma masak nasi jer hehehe
jadi ler kami makan berdua jer
Cik Arissa makan sepah2 macam biasa
Hari nih tak tau juadah ape lak Ayah nak beli
Selamat menjamu mata


1 comment:

SyidaGorjes said...

sekarang semua rumah mesti ada yuta kan?