Thursday, February 4, 2010

Hujan Yang Turun....

Semalam Putrajaya dilanda hujan lebat n angin yang mengganas cewah
Balik keje semalam dari opis memang dah gelap dah
Ibu redah jer balik sebab belum hujan lagi
Nak amik Arissa nih harap2 sempat ler sebelum hujan
Takut Arissa kena hujan sebab die demam malam tuh

Sampai kat trafik light KBS hujan dah turun lebat giler
Ibu yang sediakala rabun nih lagi ler blur tak nampak jalan
Masa berenti tuh Ibu rasa macam keta Ibu nak terbalik jer
Ibu amik keputusan berenti kat Wisma Tani

Sampai kat ctu Ibu call Ayah
Ayah kata kat Bangi belum hujan lagi
Ayah pon kena wait dulu ler sebab Ayah naik motor sian Ayah
Ibu pon wait sampai hujan seriat

Dalam 10 minit gtu hujan pon dah seriat sikit
Jalan pon dah nampak clear dimata Ibu hehehehe
Ibu pon p ler amik Arissa
Sampai taska masih hujan renyai2 lagi
Masuk keta jer macam besa Arissa mesti nak main lipstik Ibu
Layankan jele sebab tak nak bagi Arissa mengamuk

Sampai kat umah hujan dah seriat sepenuhnya
Sekali tengok tempat parking kat umah dilanda banjir
Seb baik ler ade gak parking yang tak kena banjir
Sampai kat umah call lagi Ayah
Ayah kata kat Bangi baru nak lebat hujan
End up Ayah sampai umah dalam kul 7 malam
Sian kat Ayah

Pas Maghrib plak bawa Arissa p klinik
Batuk Arissa makin menjadi2
Teacher kata tengahari tuh die demam
Pas p klinik makan kat Teja jer udah
Ibu memang tak masak kuikuikui

Malam tadi plak Arissa demam lagi
Merengek jer die
Pas bagi makan ubat n tampal cool fever Alhamdulillah pagi nih tengok dah tak demam
Tapi Ibu pesan kat teacher die kalu Arissa demam jer bagi ubat demam
Kalu tak kebah jugak cecepat bagitau Ibu
Ibu takut Arissa ken atarik je lagi
Pray to God that my daughter will be ok...

Jom tgk gambo hujan plak







Tuh jele citer hujan Ibu




2 comments:

Mama_Aqish said...

hujan rahmat...kalo tido bestnyer time hujan2

myfuzzyworld said...

Salam,

Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/