Friday, February 5, 2010

Hujan Lagi...

Sekarang nih musim tengkujuh ker eh
Sebab tiap2 petang mesti hujan lebat kat cni
Masuk hari nih dah 3 hari berturut2 hujan lebat
Tapi pagi tadi pon hujan gak

Biler dah hujan pagi kompom jem
Ramai ler yang terlewat masuk opis
Tapi Ibu terkecuali
Sebab Ibu kuar awal hari nih

Nih hujan lgi nih siap angin kuat lagi
Ibu kalau gaya gni hujannyer kompom kena wait seriat dulu
Ibu nih kan tak nampak kalau bawa keta hujan2 gni
Itu tak per lagi

Yang membimbangkan Ibu skang nih Arissa
Camne nak amik Arissa nih
Dah ler hari nih Jumaat
Selalu kena bawa balik tilam n bantal die balik
Dah ler tilam Arissa yang paling besar compare ngan bebudak lain

Lagi satu takut plak Arissa kena air hujan
Takut Arissa demam jer
Alhamdulillah sepanjang malam tadi Arissa tak demam dah
Harap2 malam nih pon Arissa tak demam ler
Ibu risau sangat kalau Arissa demam
Kena bagi extra care kat die kalau die demam

Pray to God yang hujan akan berhenti by the time Ibu nak balik nih
Kalau dulu masa Ayah balik sekali ngan Ibu memang takde masalah
Semua barang Ayah yang angkat hehehehe
Sekarang nih nih baru ler Ibu rasa camne susahnya jadi single parent
Camtuh single2 parent kat luar sana rasa kan

Ok ler Ibu dah melalut plak
Nak citer pasal hujan je pon
Hopefully hujan berhenti ler kul 5 ptg kang...




3 comments:

LiAnA said...

biasa kalau nk cny ni start musim hujan.. biasa kalau ptg hujan mmg jem ler.. lelagi hari jumaat huhu

ArELeEz said...

kat sini pon selalu gak ujan ptg2. tp, xla lebat sgt. ujan manja2 gitu..! ewah! hiks..

zue said...

liana : memang gtu ker kalau nak cny hujan eh

areleez : tak de maknanye hujan manja2 kat cni, ribut petir suma cukup