Monday, November 30, 2009

The Day She Was Born...Part 2

Ok skang nih Ibu dah ade mood nak update blog
Kiter sambung citer pasal cik kak Arissa eh

Lepas tipon Ayah bgtau Ibu dah pecah ketuban
Apalagi Ayah n Uncle lee pon patah balik kat opis Ibu
Dalam kul 1 tghari tuh Ayah n Uncle Lee sampai
Anis tolong amikkkan beg n buku merah Ibu dalam laci
Ibu pon turun ngan boleh gelak2 lagi
Ibu kata rilek ler tak sakit pon

Sampai kat bawah tengok Ayah n Uncle Lee dah tunggu
Yang lawaknya Ayah panik sampai tak leh bawa keta
Uncle Lee yang bawa keta
Siap pimpin tangan Ibu lagi
Masa turun tuh Anis, Jannah, Kak Ina n Kak Ina Julis hantarkan
Masa nak turun tuh terserempak ngan geng laki yang belum p solat lagi
Ibu punya malu sebab berkain batik siap sorok2 lagi belakang depa
kuikuikuikui klako jek

Masuk dalam keta Ibu cakap kat Uncle Lee jangan laju2 sangat
Ibu belum nak beranak lagi Ibu kata
Sebab tak rasa sakit lagi
Ayah siap kata bawa pelan2 kat Uncle Lee
Takut Ibu terberanak dalam keta hahahahahaha

Masa dalam keta Ibu call Opah kat kg kata nak p hospital
Opah tanya kenapa
Ibu kata dah pecah ketuban
Lepas letak tipon, Ibu tipon Anyah plak
Bagitau Ibu mungkin nak beranak dah kot
Tapi tak pasti lagi
Pastuh Umi Arissa a.k.a Yong Ibu tipon plak
Dia kata beli roti soh Ibu makan
Ibu boleh kata orang posa ler hari nih
Umi kata kalu dah pecah ketuban dah boleh makan
Takut masa nak teran nanti tak de tenaga
Ibu pon kata ok jer
Time nih Umi pon tengah berpantang anak ketiga kat kg

Sampai jer hospital kitaorg tak tau nak tuju kat mane
Ibu cakap p jele kat emergency
Sampai kat emergency depa soh p wad bersalin terus
Ibu kata nak wat per bukan nak bersalin lagi pon
Ayah kata ikut jele banyak songeh plak die hehehehehe
Uncle Lee Ibu soh balik amik beg baju Ibu n beg baju Arissa
Sebab beg baju suma dah packing cuma tak letak dalam keta je lagi
Yela baru 8 bulan mana nak sangka nak beranak dah

Sampai kat wad bersalin kena daftar dulu tapi tak boleh masuk lagi
Sebab ramai orang kena tunggu dulu
Time nak wait wheel chair tuh air ketuban dah mencurah2 turun
Dah daftar suma Ibu masuk dalam untuk checkup
Masa tengah tunggu tuh depa bagi makan nasi
Tapi Ibu tak makan pon sebab tak ade selera plus takut
Masa tuh Ibu sms Ayah mintak ampun dari hujung rambut sampai hujung kakai
Mintak Ayah halalkan makan minum suma
Pastuh Ayah tipon kata jangan cakap gtu
Yela kita nak berjuang antara hidup n mati kan
Takut tak sempat mintak maap plak
Takut susah nak bersalin pon yer
Sebak toksah cakap ler masa cakap ngan Ayah tuh

Biler sampai giliran Ibu doktor check baru buka 2cm
Pastuh doktor bagi Ibu ubat tahan sakit
Padahal Ibu tak sakit pon
Ibu dok jer kat wad bersalin tuh tak masuk wad biasa pon
Sebab wad penuh, lagipun air ketuban tak berhenti2 keluar
Duduk ler Ibu sorang2 kat wad bersalin tuh

So apa jadi lepas tuh.....

To be continue.....

2 comments:

ArELeEz said...

owhh.. cepatlah sambung! sungguh suspen giler nih! huu..

zue said...

bawak bersabo...akan bersambung...saje jek wat saspen...kuikuikui