Tuesday, October 13, 2009

Demam

Nih bukan cik Arissa yang demam
Tapi Ibu yang demam nih dari hari Ahad lagi on n off
Hari Ahad pagi Ibu p trining volleyball
Nak dijadikan citer hujan plak pagi tuh
Kami nih terjah jer main dalam hujan
Sekali pas main Ibu diserang sakit kepala n selesema
Ibu pon balik awal ler sebab dah tak larat sangat
Lagipun kat blok umah kami ade open house

Balik umah Ibu terus mandi n telan panadol
Pastuh kami bertiga pon p open house tuh
Tuh pon kami dah lewat dah
Makan laksa memang malatop (sempat lagi tuh kikikiki)
Balik umah tuko baju suma Ibu pon dah flat
Tertido sampai kul 3 kot
Pastuh bangun siap2 suma p Sg Buloh plak
P umah makcik Ayah
Balik dari situ p Sg Long plak umah pakcik Ibu
Pastuh terus balik umah dalam kul 9 malam
Time nih Ibu dah ok tak de rasa demam dah lagi

Hari Isnin p keje macam besa ler
Kat ofis plak Ibu rasa macam nak demam lagi
Tapi tak de teruk sangat
Cuma sakit2 sendi jek
Pagi tuh p ikut Ayah anto keta Makngan Arissa buat tinted
Tapi tekak Ibu memang dah perit dah dari pagi tuh
Petang tuh Ibu dah menggigil
Camne nih nak bawa keta Makngah balik nih
Tapi Ibu gagahkan jugak
Seb baik Arissa naik ngan Ayah die

Sampai umah terus Ibu flat
Dengan sakit kepala suma badan pon panas balik
Ayah terpaksa masak semalam
Die goreng nasi jek
Ibu makan sikit jer sebab tak lalu
Masa mandi memang dah menggigil dah
Pas makan nasi Ibu telan panadol lagi
Pastuh Ibu lepak jer
Tak layan sangat pon Arissa
Sian die rindu plak kat die :(

Dalam kul 10 malam Ibu dah recovered dah
Pagi tadi bangun pon dah ok sket
Cuma tekak masih perit lagi ler
Tadi pas makan dalam kul 1030 badan Ibu naik panas balik
Nih baru pas bangun tido
Memang tak larat sangat
Kawan2 Ibu n Ayah suma kata Ibu peknen
Adoiyai apakah betul tekaan depa
Tapi Ibu baru jer habis period tak mungkin kot
Nih pon dok rasa macam nak panas balik
Ibu cuma minum air masak banyak2 sket
Hopefully Ibu tak pape yang teruk berlaku

Tapi tuh ler macam nak percaya pon susah
Lately Arissa memang ngengada lebih ngan Ibu
Kuat merajuk n mengamuk
Semalam pon die marajuk sebab kena marah ngan Ibu sebab main frame gambo
Die jatuhkan frame seb baik tak kena kaki die
Ibu saja pok tangan die sket terus majuk peluk Ibu terus tertido
Sian plak tengok die
Yang lawaknya pagi tadi mengamuk giler kata 'bu wat....'
Agaknya semalam tak dapat mengamuk die sambung hari nih
Sabo jele...

So rasanye betul ker eh?


7 comments:

ilarazali said...

aku guess ko peknen...psl sindrom ibu nk dpt anak baru...mmg anak lamanya itu akan ngada2. hahaha...leh laa memboyot together. hehehe...kalau zigot aku stabil laa....ni pon mcm ding dong jek...mkn jamu terlebih. tu laa psl. huhuhu.

zue said...

aku baru jek pas period awal bulan hari tuh...ish tak mungkin kot...nanti2 ler dulu...aku nak main volleyball dulu nih

Marsha~ said...

hehehe.. pregnant ke tak, gi lah cek dulu... main teka2 mcm ni mana buleh.. hehehe

zue said...

rasa tak confident pun ade marsha...tuh yg malas nak p cek...nanti dulu ler kot...heheheheh

ArELeEz said...

mungkin tul kot..! ;)

Elyn said...

salam ziarah...... cumel tul arissa. cam anak cine muke die la. putih melepak heheh jgn marah yea zue!

zue said...

areleez : ish mungkin tidak ler
nanti2 kiter p kompomkan eh

elyn : salam ziarah...ala si montok wafiq pun cumel sgt...geram tgk....kalu peluk mesti best tuh...tak marah pon dah selalu org kate arissa mcm cina...siap ckp masa bersalin tertuko bb...sabo jele...heheheheh