Thursday, July 26, 2012

Kenangan Itu

Assalamualaikum semua
Hari nih merupakan puasa yang ke 7
So camne posa dah ade tinggal ke
Ibu so far belum tinggal lagi nih

Malam tadi tgk tv citer Best In The World kat TV8
Sekali pengacara die Raz p Batu Pahat
Kalu p sana kompom makan nasi beriani kan
Ayah boleh lak terlioq tgk die makan

Pas tgk tuh terus Ayah kata esok kita buka ngan beriani nak
Nanti Abang p beli kat Nasi Beriani Anje
Dengor jer tuh terus Ibu geleng kepala
Tiba2 terasa sebak n tak leh nak cakap dah
Ayah tanya kenapa tak nak sedap tuh
Ibu keep on geleng kepala
Sambil air mata nak meleleh dah

Pastuh Ayah terus mintak maaf
Ayah kata Ayah tak sengaja
Ayah terlupa Ayah kata jangan sedih2
Ibu pon kata tak pe ler
Abaikan jele
Pastuh terus Ibu layan Arissa

Kenapa yang Ibu touching sgt nih
kalau nak tau kenapa sila baca link nih 
Kalau tak paham gak sila baca link ini 

Ibu rasa tak sanggup rasanya nak imbas kembali kenangan tuh
Skang nih memang Ibu blacklist Nasi Beriani Anje
Bukan sebab tak sedap atau servis die
Tapi sebab kenangan itu

Ya Allah Kau tabahkanlah hatiku
Semoga adikku tenang disampingMu
Amin...




3 comments:

Eliss Mie said...

Semoga tabah. yer la kan, tempat kenangan dengan arwah. Al-Fatihah buat arwah.

Ila Razali said...

jangan sedih2.....

dia pergi sebab Allah sayangkan dia.

Tu ko dah makan nasi beriani tak? sian plan kat apak tu.... hihihi...

zue said...

ila : tak mkn nasi beriani aku mmg tak sanggup nak tgk nasi tuh pon cuma beli nasi arab jer