Thursday, February 16, 2012

Citer Dah Basi Tapi nak Update Gak

Assalamualaikum semua
Lama tol tak menulis nih
Kawan Ibu pon dah bising
Katanya Ibu pemalash hehehehe
memang pon pemalash

Ok lah sebelum melalut nak citer masa CNY yang lepas
Cuti lama kan so balik kg ler
Actually hari Khamis tuh dah balik Ipoh 
Sebab Ibu n Ayah dah apply cuti
Malas nak bersesak2 ngan org lain
Hari Khamis pas keje terus balik Ipoh dulu
Tido semalam kat Ipoh

Hari Jumaat lak pepagi dah balik Sg Petani
Tapi idak ler pepagi benor
Dalam kul 10 am kot bertolak dari Ipoh
Sampai Sg Petani ngam2 sempat Ayah p semayang Jumaat

Hari Sabtu kami ke Penang
Attend wedding sepupu Ayah
Kiranya nih reception belah lelaki plak
Yang belah pompuan dah buat masa Krismas hari tuh
Kali nih buat kat hotel ape ntah
Tak ingat namanya







Masa hari Sabtu nih gak family Ibu dari Ipoh p Alor Setar
Saja p melawat bakal besan arwah adik Ibu
Pastuh depa nak bercuti sekali
Depa stay kat homestay kat Mergong
Plannya memang Ibu ikut sekali
Tapi dah ke Penang jalan sakan
Idak ler kami join

Esoknya hari Ahad baru Ibu, Ayah n Arissa kuar umah pepagi buta
Maklum ler nak sampai cepat
Kuar umah pas Subuh terus ke Jeti Kuala Kedah
Kami nak p holiday ker Langkawi hehehe
Jumpa ngan family Ibu kat Jeti jer
Bakal wife n mak mertua arwah aik Ibu pon ikut skali
Kiranya rombongan cik Minah le nih (nama Opah hehehehe)





Feri kul 815am giler awal kan
Plannya nak balik hari
Tapi Ibu insist nak stay semalam kat sana
Dah ler cuti time tuh
Punya ler ramai manusia
Kami nyaris2 tak dpt keta sewa
Sampai kat sana dlm kul 10am kot
Nak dekat kul 1pm kot baru setel hal keta
Mujur Ayah dah booking sesiap dorm yang ade 12 katil
Kalu ikut nak dok homestay tapi penuh semua

Dapat2 keta jer terus p dorm letak barang segala
Pastuh kami terus p Galeria Perdana
Jenuh gak berjalan sebab Galeria nih besor
Ibu sampai berapa kali kena duduk ler
Maklum ler perut pon dah besor hehehehe






Dari sini kami semua terjah kedai makan plak
Masing2 dah kebulur
Maklum ler dah kul bape baru nak makan nasi
Makan ramai2 lak tuh
Lauknya simple2 jer
Tapi licin hehehehe
Pastuh kami terus gerak ke Makam Mahsuri
Ibu idak ler berjalan sgt sebab panas giler masa nih
Ayah pon tak jalan gak sebab Arissa tido
Lagi pon Ibu dah penah p Makam Mahsuri



Pastuh kami teruskan perjalanan ke Beras Terbakar lak
Tapi sebelum tuh singgah mana ntah beli minyak gamat
Sebelum tuh singgah semayang dulu dekat2 ngan masjid kat Beras Terbakar
Kebetulan masa tuh ade pasar malam lak
Paking dalam kawasan sekolah kena bayor RM1 @ RM2 tak ingat lak
Kat cni shopping ler sesikit
Maklum ler tgh sengkek hehehehe




Selepas tuh kami saja nak p lepak Pantai Cenang
Tapi dah nak maghrib sgt
Kami cuma singgah makan laksa kat tepi airport
Tepi laut gak ler
Tapi laksanya adalah sgt tak sedap
Tapi Ibu belasah jer sebab lapo hehehehe




Pastuh kami terus gerak balik ke dorm
Tapi sebelum tuh shopping dulu kat HJ. Ismail Group
Memborong coklat ler ape lagi
Tapi Ibu idak ler beli byk sgt
Takut ler sebab dah ade kencing manis
Cuma beli ler sesikit
Sampai kat dorm sesiap bagai semua dah pengsan
Malam tuh cuma Ibu, Ayah, Ayah Yob, Atok n Arissa kuar
Kononnya nak p Dataran Lang sekali hujan lak
Kami pon menyinggah ke mamak mengeteh dulu
Sempat pekena roti canai sekeping sorang hehehehe

Esoknya bangun pepagi sebab dnak jalan lagi
Kami cadang nak p Cable Car
Ade yang nak naik ade yang tak nak
Ibu memang tak nak naik ler
Takut wooo dah penah naik sekali cukup ler
Tapi sebelum tuh makan dulu kat mamak ler ape lagi





Al-kisahnya sebab terlampau ramai sgt org semua tak naik
Nak beratur beli tiket pon sikit punya ramai
So kami cuma jalan2 kat bawah jele
Anak2 bagi makan ikan n arnab jele
Tak dpt naik cable car naik titi gantung pon jadi ler














Lepas tuh kami pon gerak pulang
Konon2nya nak singgah ler Dataran Lang gak
Tapi biler tgk jalan jem giler nak ke jeti terus kensel
Terus jer ke jeti takut kena tinggal ngan feri hehehe
Tak pele lain kali kita plan bebetul ler nak jalan2 nih
Nih memang kelam kabut giler
Semua plan last minit

Sampai kat Jeti Kuala Kedah terus ke rumah Nadia 
Makan tengahari kat sana
Pastuh terus singgah Sg Petani lak
Mak mertua Ibu dah masak laksa
Dah siap2 suma terus shoot ke Ipoh
Pepagi esoknya plak terus balik KL
Mujur keta tak banyak
So sampai umah pon awal
Boleh terus rehat
Sampai umah memasing terus pengsan
It was fun sebenarnya tapi tuh ler kelam kabut
Looking forward utk cuti2 lagi....
 





3 comments:

ArELeEz said...

family vacay mmg t'baikkk..!

p/s: last bulan puasa, leez t'serempak ngan u & ur hubby kat ipoh parade kot.. ke jusco ntah.. xingat dah. tp, kat ipoh la.. dlm mall. rase cam kenal, rase macam x. rase cam nak say hye tp, cam malu! he3..

lily lotus said...

kalau holiday dgn family memang takkan puas selama mana pun, hehe

zue said...

areleez : actually kita nampak awak kat depan watson kat jusco tapi segan ler nak tegur hehehehe

lily : memang vacay ngan family yang terbaik