Monday, September 6, 2010

Akhirnya Bertemu Jua

Salam semua
Last Friday kami semua telah ke KLIA
Untuk menghantar anak2 buah Ibu n Ayah depa
Depa semua nak berangkat ke Adelaide untuk sambut raya ngan Umi depa
Kami kat cni yang sunyi lak hehehehe
Tapi takpa asalkan depa bersama
Flight malam tuh kul 950 mlm
Since 1hb Sept lagi depa dah mai cni
Sebelum nih Kakak Aimi, Abang Kulash n Muaz dok ngan Opah kat kg
Ayah depa lak dok sorang2 kat Putrajaya
Tapi weekend balik tgk bebudak nih

Pas habis keje jer berdesup Ibu balik
Amik Arissa kat umah pengasuh
Siap2 mandi solat semua terus p Putrajaya
Depa kat sana dah siap2 dah
Kena p cepat takut tak sempat
Sebab nak check in lagi, nak buka posa lagi

Sampai kat Putrajaya Uncle Lee lak tak sampai lagi
Dak Kulash dah munjung sebab lambat sabo jele
Sekali kul 630 ptg baru die sampai
Kami pon kalut ler terus berdesup p KLIA
Sampai je KLIA terus nak wat self check in tapi tak leh
Sambil2 tuh berbuka ler sebab dah masuk waktu
Seb baik bawa bekal 
Anyah bawa roti sapu jem, air kotak n air tin 100 plus
Ibu lak sempat beli roti john, kuih keria n cara berlauk
Jadiler wat lapik jer
Dah tuh terus ler check in cam besa n timbang brg segala
Dah ler ade kotak yg tak seal lagi kalut tol
Mujur sempat berehat sekejap sebelum depa berangkat

Sedih toksah cakap ler
Nih ler 1st time raya tanpa mereka
Tapi kami happy untuk depa
Sebab dapat beraya dengan Umi depa
Kalau tak lagiler sedih
So pagi2 raya nanti akan online nak wish hari raya kat depa
After sebulan nanti Ayah Yob n Muaz akan balik Malaysia
Kakak Aimi n Abang Kulash stay dengan Umi

Muka hepi nak naik flight
 Muaz yang tak reti dok diam
Tetiba jadi bespren lak
 Nak menyelit gak Uncle Lee nih
 Self check in
Beratur nak check in
Mujur cepat pastuh beratur panjang dah
  Si kenit nih pun nak tolak troli
 Time to say goodbye
 Sayu jer tgk gambo nih
Kakak nak pegang tgn adik
Yang adik refuse
  Pandangan terakhir
Tahun depan baru jumpa depa lagi

Tuh jele kisah kami last week
So raya nih korang cuti berapa hari
Ibu n Ayah start cuti hari Khamis nih sampai 17hb nanti
Sakan sgt raya ker
Tak pon sebab nak blk 2 kg so kena cuti pnjg sket
Kami akan balik Ipoh dulu untuk beraya
Raya ke3 kot baru balik Sg Petani
Berhati2 memandu kepada yang nak balik kg
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin
 




1 comment:

ArELeEz said...

gambar yg last sekali tu, so sweetlah..